Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Мистецька фортеця»: у Харкові відзначили День медичного працівника

24 липня на сцені Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка відбулося святкування Дня медичного працівника України. Захід організований театром та Харківським міськвиконкомом в рамках проєкту Міністерства культури та інформаційної політики «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»». Цей проєкт має на меті за допомогою мистецтва надавати психологічну підтримку захисникам України – військовослужбовцям ЗСУ, а також представниками правоохоронних органів та пошуково-рятувальних, медичних служб, волонтерам та мешканцями деокупованих територій і зон, наближених до бойових дій.

У святковій залі були присутні найкращі представники медичної професії, як військові, так і цивільні лікарі. Вони отримали слова подяки від Харківського міського голови Ігоря Терехова за віддану працю і непохитну мужність. Понад півсотні найкращих медиків були відзначені почесними відзнаками Харківської міської ради, Харківського міськвиконкому та міського голови.

Сьогодні медичні працівники стали справжніми героями, адже на їхні плечі лягли не лише звичайні щоденні обов’язки, але й додаткові виклики, пов’язані з війною. Лікарі, медсестри, парамедики та інші медичні працівники працюють на передовій, рятуючи життя військових і цивільних, нерідко ризикуючи власним здоров’ям і життям.

Розпочався захід хвилиною мовчання – присутні вшанували пам’ять харківських лікарів, загиблих внаслідок російської агресії. Серед них і військові медики-харків’яни, і цивільні лікарі, які до останнього залишалися на своїх робочих місцях, допомагаючи жителям міста, які не зрадили лікарському покликанню, своєму обов’язку.

Особливим подарунком для всіх присутніх став великий концерт від народної артистки України Ірини Білик. Її виступ був наповнений неймовірною енергією та щирими емоціями, які передалися глядачам у залі. В програмі концерту прозвучали такі відомі хіти як «Ти мій», «Одинокая», «Сніг» та інші. Вони знову і знову викликали овації та щирі посмішки на обличчях присутніх.

Вас може зацікавити

Бойківська писанка, львівське дзвонарство, культура приготування «засипаної капусти», «городоцький шов» відтепер у Нацпереліку нематеріальної культурної спадщини

Бойківська писанка, львівське дзвонарство, культура приготування «засипаної капусти», «городоцький шов» відтепер у Нацпереліку нематеріальної культурної спадщини

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію

МКІП долучилося до міжнародного Партнерства за інформацію та демократію