Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

В рамках Українського АРТ ХАБу  «Мистецька ФОРТЕЦЯ», проєкту МКІП, в Харкові відбувся святковий концерт, присвячений Дню Конституції. 

На початку заходу хор під керуванням заслуженого діяча мистецтв України Олексія Чернікіна виконав Державний Гімн. Також до цього дня солісти Схід Опера підготували два прем’єрних виконання пісень українських композиторів. Дипломантка міжнародного конкурсу Олеся Мішаріна та артисти балету представили композицію «Колискова мелодія України» М. Скорика на вірші О. Вратарьова. А також пісня І. Поклада «Очі на піску», яку дуже проникливо виконали заслужена артистка України Олена Старікова та скрипалька Наталія Бабарук.

Глядачі почули інші пісні цих композиторів, а також сучасних авторів. Звучали і улюблені всіма українцями романси «Чорнії брови» К. Думитрашка,  «Ой, ти, дівчина, з горіха зерня» А. Кос-Анатольського, а також «Ніч яка місячна» А. Волощенка та інші. Їх представили заслужений артист України Володимир Козлов, лауреати міжнародних конкурсів Євгеній Лисицький, Тарас Король, Юлія Антонова, Олександр Золотаренко, дипломантка міжнародного конкурсу Юлія Форсюк та Юрій Кудрявцев.

Глядачі гаряче аплодували артистам балету, які виконали запальний гопак з балету «Гаяне» А. Хачатуряна. Завершувала програму пісня О. Пономарьова «Заспіваємо пісню за Україну», яку виконували всі солісти та хор.

Вас може зацікавити

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі

Театр імені Франка представить Україну на Авіньйонському театрально-мистецькому фестивалі