Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: відбувся благодійний концерт для членів ветеранських організацій Харківщини

Події

У межах проєкту МКІП Український АРТ ХАБу «Мистецька ФОРТЕЦЯ» відбувся благодійний концерт, глядачами якого стали члени ветеранських організацій Харківщини.

Цей захід підготували і провели артисти Схід Опера разом із викладачами та студентами ХНУМ імені І.П.Котляревського. Він був присвячений пам’яті видатного педагога, корифея харківської вокальної школи Мар’яни Долідзе. Ведуча програми, докторка мистецтвознавства, професорка університету Юлія Ніколаєвська познайомила глядачів із непростою долею цієї особистості. 

Під час заходу звучали пісні та уривки з опер українських і європейських композиторів. Кілька творів виконали студенти університету, серед яких і лауреатка міжнародних конкурсів Анастасія Каневська. Вона є ученицею Лідії Величко-Стецюн, яка свого часу навчалася в класі Мар’яни Долідзе. 

В концерті взяли участь солісти театру, заслужені артисти України Дмитро Маклюк, Олена Старікова, лауреатка міжнародних конкурсів Юлія Антонова. В їхньому виконанні прозвучали арії з опер Дж.Верді, Ж.Оффенбаха, Дж.Россіні та інші твори.

Довіково:

Мар’яна Долідзе народилася і виросла у Тбілісі в Грузії, а також у 1946 році закінчила Тбіліську державну консерваторію. Вже у 1952 році вона переїхала до Харкова і стала викладачем кафедри сольного співу у Харківській державній консерваторії. Там вона працювала майже до останніх днів свого життя. Мар’яна Долідзе виховала 22 вокаліста, серед яких є народні та заслужені артисти України.

Вас може зацікавити

Музей народної архітектури та побуту: суд скасував рішення про зони охорони

Музей народної архітектури та побуту: суд скасував рішення про зони охорони

Перемога спадщини: «скіфське золото» експонуватиметься у Києві до деокупації Криму

Перемога спадщини: «скіфське золото» експонуватиметься у Києві до деокупації Криму