Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Мистецька освіта потребує уваги держави, адже вона має бути безперервною, – Ростислав Карандєєв

Мистецька освіта дуже відрізняється від інших освітніх напрямів, оскільки вона безпосередньо пов’язана з дотичністю набувача освіти з творчим процесом. Така освіта має бути безперервною. Ця сфера також потребує підтримки держави. Тому в бюджеті-2024 закладені кошти на її фінансування. 

«Не можна після завершення середньої школи піти в консерваторію й стати професійним композитором або музикантом. Очевидно, що важливою складовою мистецької освіти є безперервність підготовки. Починаючи з початкової освіти і в подальшому до набуття відповідного статусу митця», – пояснив т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв під час інтерв’ю Радіо Культура. 

Т. в. о. Міністра розповів, що в сфері управління МКІП знаходиться низка навчальних закладів. Серед них: заклади початкової мистецької освіти  — ліцеї. В Україні їх лише чотири, вони готують дітей у форматі інтернатного перебування. Випускники цих закладів мають можливість продовжувати освіту у вищих навчальних закладах. Також МКІП підпорядковуються унікальні заклади мистецької підготовки — студії при національних заслужених колективах: академічному ансамблю танцю України імені Павла Вірського, академічному українському народному хорі України імені Григорія Верьовки та капелі бандуристів України імені Георгія Майбороди. 

«Отже, за певною бюджетною програмою стоять видатки, спрямовані на діяльність тих навчальних закладів, які готують наших професійних митців, тих людей, які, набувши професійних знань в сфері культури, прославлятимуть Україну», – пояснив Ростислав Карандєєв.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України