Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Митці Харківського національного академічного театру опери та балету ім. М. В. Лисенка / Схід ОПЕРА виступили в ПАРЄ

12 жовтня під час осінньої сесії Парламентської Асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) відбувся офіційний культурний захід на підтримку України. Його організували українська делегація на чолі з народною депутаткою України Марією Мезенцевою та Центр для Майбутнього Європи (Centre for Future Europe Inc.).

Серед гостей події: Президент Асамблеї Тоні Кокс, Генеральна Секретарка ПАРЄ Марія Бурич та постійний представник України у ПАРЄ Борис Тарасюк, глави та представники національних делегацій. 

«Надія для України» – це програма Центру для Майбутнього Європи в якій португальський художник Педро Андраде Нуньєс створює вже другу картину, присвячену подіям в Україні. Картина створюється разом з музикантами та солістами Схід Опера, які під час творіння майстром картини виконують класичну музику європейських та українських композиторів. 

Подія унікальна тим, що на ній було поєднане живе динамічне мистецтво та музика у присутності всесвітньо відомого художника. Головна місія заходу – ще раз нагадати європарламентарям про важливість миру та протистоянню російській агресії.

Крім того, в Камерному вестибюлі Страсбурзького палацу ПАРЄ Симфонічний оркестр Схід Опера під управлінням заслуженого діяча мистецтв України Дмитра Морозова та солісти Схід Опера Ігор Бондаренко, Олеся Мішаріна і заслужена артистка України Олена Ширяєва виконали великий концерт, який складався з творів українських та європейських композиторів. В концерті звучали твори Б. Лятошинського, М. Скорика, Й.С. Баха, Л. Бетховена, Й. Брамса, А. Вівальді, П. Масканьї, Дж. Каччіні, К. Сен-Санса, А. Дворжака, Е. Моріконе, Дж. Ласта.

Захід у ПАРЄ є частиною ширшої програми Центра Європи Майбутнього, яка розпочалася в Братиславі (Словаччина) 23 серпня в День Харкова під час святкових заходів до Дня Незалежності України. Програма розроблена для надання фінансування, підвищення міжнародної свідомості та відновлення культури в Україні.

Згодом твори, створені в межах проєкту «Надія для України», будуть виставлені на аукціоні в Лондонському аукціонному домі як єдине портфоліо, на користь України в рамках діяльності проєкту Центра Європи Майбутнього «Create Ukraine».

 

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора