Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

На Чернігівщині працювали над універсальним механізмом визначення місцерозташування об’єктів культурної спадщини задля їх збереження

15 травня в парку природи «Беремицьке» в Чернігівській області відбулась нарада представників Програми USAID АГРО та Міністерства культури та інформаційної політики України. 

Мета зібрання – напрацювання універсального механізму визначення місце розташування об’єктів культурної спадщини на прикладі Остерської громади задля їх збереження.  Все це в рамках розроблення комплексних планів просторового розвитку територій територіальних громад. 

«При розробленні комплексних планів просторового розвитку територій дуже важливо ознайомитись з історією краю. Як ми сьогодні це зробили в Острі на Чернігівщині. Це вкрай необхідно, аби краще зрозуміти та враховувати історичні та культурні особливості громади», – сказала заступниця Міністра культури та інформаційної політики України Анастасія Бондар. 

Крім того, йшлося про гостру проблему, яка потребує вирішення та з якою стикається ряд землекористувачів – це відсутність при прийнятті в користування чи у власність землі інформації про існуючі обмеження, враховуючи законодавство про охорону культурної спадщини. 

Нарада стосувалась також і механізмів ідентифікації та обліку Міністерством культури та інформаційної політики пошкоджених об’єктів культурної спадщини.

Учасники наради відвідали пам’ятку давньоруської архітектури XI ст. – Юр’єву божницю, що розташована в м. Остер, а також Остерський краєзнавчий музей.

Серед учасників: представники Міністерства культури та інформаційної політики України, Чернігівської обласної військової адміністрації,  Держгеокадастру, органів місцевого самоврядування, експерти  Програми USAID АГРО, представники фахової спільноти землевпорядники та архітектори.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України