Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

На Харківщині суд повернув у державну власність пам’ятку архітектури національного значення «Покровська церква» 

Сьогодні, 19 липня, Господарський суд Харківської області задовольнив позов Харківської обласної прокуратури в інтересах Харківської ОВА, МКІП до Краснокутської селищної ради, релігійної громади Свято-Покровської Харківської єпархії УПЦ. Своїм рішенням суд усунув перешкоди у здійсненні державою користування та розпорядження пам’яткою архітектури національного значення «Покровська церква» шляхом визнання незаконним та скасування рішення виконкому Пархомівської сільської ради від 03.06.2009 №35 «Про оформлення права власності на нежитлову будівлю «Свято-Покровський храм, що входить до комплексу будівель та споруд в селі Пархомівка, вул. Кооперативна, 16», скасував свідоцтво про право власності релігійної громади на майно, видане виконкомом Пархомівської сільської ради.

Нагадаємо, пам’ятка у 1993 році була передана релігійній громаді Свято-Покровської Харківської єпархії УПЦ у користування, однак відповідачі без належних правових підстав оформили право власності на цю пам’ятку.

Разом з тим, пам’ятка архітектури національного значення «Покровська церква» внесена до Переліку пам’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації, відтак не могла бути відчужена у будь-яку іншу власність.

Міністерство культури та інформаційної політики разом з Харківською обласною прокуратурою та Харківською ОВА  захистили право держави розпоряджатися пам’яткою національного значення, адже вона належить всім українцям.

Вас може зацікавити

Садибу Зеленських у центрі Києва на вулиці Кониського почали зносити незаконно

Садибу Зеленських у центрі Києва на вулиці Кониського почали зносити незаконно

В Українському домі презентували виставковий проєкт «МАТЕРІЯ MATTERS. Український арттекстиль»

В Українському домі презентували виставковий проєкт «МАТЕРІЯ MATTERS. Український арттекстиль»