Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

На Київщині художники малюють зруйновані внаслідок війни будинки у рамках пленеру «Мощун — незагоєна рана»

Події

Сьогодні, 26 листопада, у селі Мощун на Київщині, де повністю знищено майже 200 житлових будинків, відбувся третій осінній пленер «Мощун — незагоєна рана». Т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв привітав учасників пленеру та відвідав Меморіал «Янголи Перемоги». 

Т.в.о. Міністра наголосив на історичному значенні села Мощун. Саме воно стало початком визволення України та символом опору українців ворогу.

«Тут був перший бій, і ми перемогли. Це «місце першої перемоги». Проти так званих «елітних» російських військ повстали наші мужні військові, які тоді мали брак зброї, виступили звичайні люди з мисливськими рушницями. Але з великим духом, набагато більшим, ніж дух наших загарбників. І з тієї маленької перемоги, яка тут розпочалася, почалося визволення всієї України», – підкреслив він.

Ростислав Карандєєв наголосив, що для митця творчість – це мирний спосіб вираження солідарності з українськими Збройними Силами, з людьми, які відновлюють свої міста. За його словами, художники не можуть залишатися байдужими, як і кожен справжній патріот України.

За підсумками пленеру буде зібрано тематичну галерею робіт. 

Метою осіннього пленеру «Мощун — незагоєна рана» є фіксація наслідків повномасштабного вторгнення російської федерації в мирні українські міста й села через картини, які стали би справжнім історичним і культурним надбанням. Ці твори мають привернути увагу світової громадськості до проблем українських родин, які через війну втратили своє житло. 

Пленер «Мощун — незагоєна рана» організували Національна Спілка художників України спільно з Міжнародним благодійним фондом «Хай світ пізнає Україну» (ICF Discover Ukraine) в рамках проєкту «Світова TOLOKA Global Community».

Вас може зацікавити

У Києві відкрилась вулична виставка «Мововбивство – складова рашизму»

У Києві відкрилась вулична виставка «Мововбивство – складова рашизму»

Французький дух у серці України: Харків долучився до святкування Дня взяття Бастилії

Французький дух у серці України: Харків долучився до святкування Дня взяття Бастилії