Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

На Європейській площі в Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО

16 травня на Європейській площі в Києві з нагоди 75-ї річниці НАТО Представництво НАТО в Україні спільно з ГО «Спільна Перемога» провели ряд заходів, зокрема урочисто відкрили скульптуру поряд з будівлею Національної філармонії України. 

Фото Антоніни Вишневської

З цієї ж нагоди пройшла неформальна зустріч з Марі-Доха Безансон, представницею Генерального секретаря НАТО, а також відбувся концерт у філармонії. 

«Україна потребує захисту, але водночас вона також захищає НАТО. Ми не даємо ворогу пройти далі. Скульптура на Європейській площі, яку ми сьогодні відкриваємо, є символом тісної співпраці України та НАТО. Вона присвячена 75-ї річниці від заснування альянсу», – сказав заступник Міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко. 

Нагадаємо, Організацію Північноатлантичного договору заснували в 1949 році Бельгія, Канада, Данія, Франція, Ісландія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Велика Британія та США.

У 1952 році до них долучилися Туреччина і Греція, а в 1955 – Німеччина. У 1982 – членом НАТО стала Іспанія. Наступна хвиля розширення припала на 1999 рік, коли до Альянсу вступили Чехія, Угорщина, Польща. У 2004 році членами НАТО стали Болгарія, Румунія, Словаччина, Словенія, Литва, Латвія, Естонія. У 2009 – Албанія і Хорватія. В 2017 – Чорногорія. У 2020 – Північна Македонія. 

Після початку повномасштабного нападу росії на Україну членами НАТО стали Фінляндія і Швеція.

Вас може зацікавити

Артисти ХНАТОБ повернулися до Харкова з гуманітарного туру

Артисти ХНАТОБ повернулися до Харкова з гуманітарного туру

Президент України підписав законопроєкт про державну допомогу на придбання книжок та субсидії для книгарень

Президент України підписав законопроєкт про державну допомогу на придбання книжок та субсидії для книгарень