Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Національна опера провела успішний гастрольний тур містами Японії

З 23 грудня до 14 січня тривали гастролі українських артистів містами Японії під керівництвом генерального директора Національної опери України Петра Чуприни. Під час туру Національна опера показала вистави «Дон Кіхот», «Жізель», «Снігова королева», також пролунали симфонічні концерти та Симфонія № 9 Людвіга ван Бетховена.

Українських артистів зустріли аншлагами у престижних концертних залах, як-от Tokyo Іnternational Forum, Tokyo Bunka Kaikan, Tokyo Opera City, Yokohama Minatomirai Hall, Osaka Festival Hall, Rohm Theater Kyoto, Okayama Symphony Hall. 

Цьогоріч японські глядачі побачили одразу дві балетні прем’єри: «Снігову королеву» у редакції Віктора Іщука та «Жізель» у новому тлумаченні Віктора Яременка. Диригентом у балетних виставах став Сергій Голубничий. 

Також під час гастролей прозвучали різдвяні симфонічні концерти та Симфонія № 9 Бетховена за участі солістів Національної опери й артистів японського зведеного хору під орудою диригента Національної філармонії України маестро Миколи Дядюри.

Крім того, у межах туру відбулися зустрічі з високопосадовцями та представниками бізнесових кіл Японії. Зокрема, у результаті перемовин Нацопера отримала гранти на закупку музичних інструментів та інженерно-технологічного обладнання.

Нагадаємо, що з 15 січня до 11 лютого триватиме великий гастрольний тур балету Національної опери України містами Канади «Nadiya Ukraine».

Вас може зацікавити

На Європейській площі в Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО

На Європейській площі в Києві відкрили скульптуру, присвячену 75-й річниці НАТО

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» запровадив послугу Єдиний квиток

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» запровадив послугу Єдиний квиток