Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«Національний кешбек»: МКІП разом із Комітетом Верховної Ради та УІК пропонують включити до переліку кошти на придбання книг та послуги книгарень

2 вересня в Україні офіційно стартувала програма «Національний кешбек», за якою українцям компенсуватимуть 10% витрат на придбання товарів вітчизняного виробництва. Однак, в переліку послуг та товарів, доступних для кешбеку, відсутні послуги розповсюджувачів книговидавничої продукції (книгарень). Крім того, кошти кешбеку неможливо використати на придбання готових книжок. 

Міністерство культури та інформаційної політики разом з Комітетом Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики  та Українським інститутом книги звернулися до Міністерства економіки України, яке є розробником цього експериментального проєкту, з пропозицією  внести зміни до базової постанови, доповнивши Перелік кодами МСС: 

  • 5942 «Книгарні»;
  • 5192 «Книги, періодичні видання та газети».

МКІП разом з профільним Комітетом Верховної Ради та УІК наголошують на тому, що підтримка українських книгорозповсюджувачів у рамках експериментального проєкту «Національний кешбек» повинна стати важливою і неодмінною складовою державної політики підтримки цілісного українського культурного продукту. 

Нагадаємо, що існує показовий досвід реалізації державної програми «єПідтримка». За два місяці її дії, з грудня 2021 по лютий 2022 року, майже 9 мільйонів українців витратили загалом 3,4 мільярда гривень, найбільше коштів пішли саме на придбання книг. 

Вас може зацікавити

Україна та Канада посилюватимуть співпрацю в сфері інформаційної політики та боротьби з дезінформацією

Україна та Канада посилюватимуть співпрацю в сфері інформаційної політики та боротьби з дезінформацією

Микола Точицький зустрівся з представниками Світового конгресу українців

Микола Точицький зустрівся з представниками Світового конгресу українців