Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги

Сьогодні, 23 липня, в Національному музеї Голодомору-геноциду відбулась офіційна передача Вступної художньої концепції основної експозиції Другої черги від Міжнародного благодійного фонду Музею Голодомору до Музею.

Протягом 2020-2022 років, у межах меморандуму про партнерство, укладеного між Музеєм, Фондом та державою в особі Міністерства культури та інформаційної політики України, керуючись принципами державно-приватного партнерства, тривала робота над проєктом Вступної художньої концепції основної експозиції Другої черги Музею Голодомору. 

«Ми, як музей, почали свою роботу з накопичення наративу, джерельної бази, всього того, що ми хочемо, аби було представлено в експозиції. Але для того, щоб оформити все  сучасно, щоб це все було цікаво різним відвідувачам, було залучено дві міжнародні дизайнерські компанії, які на основі договору створили художню концепцію експозиції. Ще раз наголошую, бо це дуже важливо, що цей проєкт є українським», – сказала в. о. генерального директора Національного музею Голодомору-геноциду Леся Гасиджак. 

Вона подякувала всім, завдяки кому Музей Голодомору-генодиду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги.

За зміст художньої концепції відповідав Музей Голодомору, залучаючи до роботи фахівців з цієї теми з суміжних інституцій. До створення візуальної частини було залучено компанії Nizio Design International (Польща) та Haley Sharpe Design (Велика Британія). Проєкт створено завдяки недержавним коштам українських благодійників, яких об’єднав Міжнародний благодійний фонд Музею Голодомору.

Вступна художня концепція основної експозиції другої черги дає перше уявлення про те, якою буде майбутня експозиція. Попереду наступні етапи: створення дизайн-проєкту основної експозиції та технічного проєкту.  

У заході взяли участь члени Наглядової ради Фонду музею Голодомору, представники МКІП, благодійники, громадськість та медіа.

Вас може зацікавити

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

Суд апеляційної інстанції підтвердив, що УПЦ не має права користуватись об’єктами заповідника «Чернігів Стародавній»

Суд апеляційної інстанції підтвердив, що УПЦ не має права користуватись об’єктами заповідника «Чернігів Стародавній»