Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

«NADIYA UKRAINE»: Національна опера завершила благодійний гастрольний тур Канадою 

Артисти балету Національної опери України закінчили гастрольний тур Канадою «NADIYA UKRAINE», що проходив під патронатом благодійного фонду першої леді України «Фундація Олени Зеленської». 

Українські виконавці дали 20 концертів, на яких побували понад 30 тис. глядачів. За попередніми даними, виступи зібрали близько 600 тис. доларів спонсорських внесків та пожертв, які спрямують до неприбуткових організацій та фондів, що працюють в Україні.

Кожен концерт ставав дійсно резонансною подією. Водночас підтримка, яку артисти відчули на гастролях в Канаді, була напрочуд великою — від зворушливих зустрічей в аеропортах та овацій після концертів до співпраці з численними канадськими танцювальними і хоровими колективами, спілкування з українською діаспорою, представниками Конґресу українців Канади та місцевої влади.

З огляду на успішні виступи, канадська продюсерська агенція TANDEM.MU — організатор цьогорічного туру — планує запрошувати Національну оперу України на гастролі кожні два роки, а їхні американські партнери вже опрацьовують маршрут гастролей у США. 

Попередньо йдеться про два тури: осінній має розпочатися виступами у John F. Kennedy Center for the Performing Arts у Вашингтоні та охопити східне узбережжя і центральні штати, а зимовий — пройти західними американськими штатами. Цьогорічний формат виступів планують залишити, однак продюсери розглядають можливість запрошення кількох солістів оперної трупи театру та мають наміри вдосконалити сценографію концертів за допомогою 3D ефектів та відеопроєкцій. Передусім це стосуватиметься номерів, присвячених війні в Україні, та фольклорного блоку.

Також у планах театру перед початком американського туру показати концерт сцені Національної опери. 

Вас може зацікавити

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

До 15 червня українські митці можуть взяти участь в конкурсі на отримання фінансової допомоги від фонду ЮНЕСКО 

ЮНЕСКО відкрила в Києві фотовиставку, присвячену впливу війни на культуру

ЮНЕСКО відкрила в Києві фотовиставку, присвячену впливу війни на культуру