Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Напередодні Різдва всесвітньо відомий митець Геррі Хофштеттер підсвітив будівлі української столиці

23 грудня на Андріївській церкві, Національному музеї історії України, Дзвіниці Михайлівського Золотоверхого монастиря та Дзвіниці Софійського собору з’явилися проєкції з українськими державними символами, абстракціями на різдвяну тематику, вишиванками, соняшниками та багатьма іншими яскравими й життєрадісними зображеннями.

В рамках світлового арт-туру «РІЗДВЯНЕ СВІТЛО ДЛЯ НАДІЇ» всесвітньо відомий митець зі Швейцарії Геррі Хофштеттер подарував Україні світлове шоу, аби принести українцям надію та світло у темні дні. Разом з невеликою командою з чотирьох осіб і власним електрогенератором митець працюватиме в Україні протягом ще двох різдвяних вечорів – 24 та 25 грудня з 16 до 22 години. 

«Це дуже символічно, що в часи, коли росія намагається позбавити нас світла, ми спільно з нашими європейськими друзями це світло можемо повернути. Хоча б в такий мистецький спосіб», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Геррі Хофштеттер та його команда свідомо відмовилися від святкування Різдва зі своїми родинами на знак солідарності з Україною. Адже багато українців через російську збройну агресію не можуть святкувати як зазвичай – у теплих затишних оселях серед рідних і близьких. Та митець своїми роботами доводить, що варто жити й захищати та підтримувати місце де ми живемо, планету Земля, її довкілля.

Проєкції, які з’являються на будівлях у Києві, транслюються й в прямому ефірі, тож їх можна бачити в будь-якому куточку України й світу. Зображення окремих проєкцій створюються відразу під час освітлення на місці у вигляді NFT та розміщуються на платформі Opensea NFT. Отримані від продажу робіт кошти підуть на наступну акцію митця для підтримки України.

Проєкт реалізується за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти, посольства Швейцарії в Україні, посольства України в Швейцарській Конфедерації та Князівстві Ліхтенштейн та Міністерства внутрішніх справ України.

Фотографії шоу доступні для ЗМІ за посиланням.

Вас може зацікавити

Творці фільму «Євродонбас» презентують вуличну виставку про культурну спадщину Донеччини та Луганщини, яку на зламі ХІХ ст. залишили європейці

Творці фільму «Євродонбас» презентують вуличну виставку про культурну спадщину Донеччини та Луганщини, яку на зламі ХІХ ст. залишили європейці

Львівські волонтери та фельдшерка-захисниця Маріуполя з Луцька стали героями картин, які побачать в Нью-Йорку та Парижі

Львівські волонтери та фельдшерка-захисниця Маріуполя з Луцька стали героями картин, які побачать в Нью-Йорку та Парижі