Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Національна екосистема вивчення української мови «Моя мова» серед ТОП-10 освітніх подій 2021 року

Асоціація інноваційної та цифрової освіти підбила підсумки щодо найважливіших подій у сфері освіти за попередній рік. Серед ТОП-10 освітніх подій 2021 року – Національна екосистема вивчення української мови «Моя мова». Її назвали «Можливістю року». Цей ресурс Міністерство культури та інформаційної політики України презентувало 20 серпня 2021 року.

Національна екосистема з вивчення української мови складається з платформи-агрегатора всіх проєктів з вивчення української мови, які діють в Україні, мультимедійного курсу «Сучасна українська мова» у міжнародному форматі SCORM, платформи з навчання української мови для іноземців та української діаспори «Speak Ukraine», а також адаптивної системи тестування рівня володіння української мови.

Також серед ТОП-10 освітніх подій року:

Норматив року

Міністерство освіти і науки України затвердило Типову освітню програму для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти. На її основі кожен заклад освіти може створювати власну модульну програму.

Прем’єра року

Вперше в історії українського Парламенту запрацювала Платформа дистанційного навчання Верховної Ради України. Цей проєкт реалізовано за підтримки Проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи.

Будівництво року

В Україні розпочалось будівництво Президентського університету. Відповідне доручення 31 травня 2021 підписав Президент України Володимир Зеленський.

Проєкт року

Понад 50% українців працюють не за фахом. Профорієнтація стала одним з пріоритетів діяльності у 2021 році Міністерства освіти і науки України. Воно запровадило Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії».

Подія року

Понад півмільйона школярів стали учасниками першого Всеукраїнського уроку з профорієнтації. Урок ініціювало Міністерство освіти і науки України спільно з Інститутом модернізації змісту освіти.

Цифровізація року

Понад 1 млн українців вже зареєструвалися на навчання в межах Національного проєкту з розвитку цифрової грамотності «Дія.Цифрова освіта» від Міністерства цифрової трансформації України. Проєкт діє з 2020 року і за три роки планує навчити 6 млн українців цифровій грамотності.

Прорив року

Україна першою у світі отримала від США ліцензію на проведення Національної олімпіади геніїв Genius Olympiad Ukraine. Це найбільший міжнародний конкурс наукових проєктів з охорони довкілля та екології. Щороку участь у ньому беруть понад тисячу школярів з-понад 80 країн світу.

Втрата року

27 листопада, у віці 48-ми років пішла з життя заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. З 25 березня по 25 червня 2020 року вона виконувала обов’язки Міністра освіти і науки України, в тому числі, в найважчий період жорсткого локдауну, який був запроваджений в країні через пандемію COVID-19.

Звичка року

Дружина Президента України Олена Зеленська та Міністр освіти  і науки України Сергій Шкарлет презентували Платформу про здорове харчування у школах «Знаїмо».  За словами першої леді, мета кампанії – більше ніж змінити шкільне меню на корисне й здорове. Завдання-максимум – змінити харчові звички українських сімей.

Вас може зацікавити

2013 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

2013 об’єктів культурної інфраструктури зазнали пошкоджень чи руйнувань через російську агресію

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України