Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Національна екосистема вивчення української мови «Моя мова» серед ТОП-10 освітніх подій 2021 року

Асоціація інноваційної та цифрової освіти підбила підсумки щодо найважливіших подій у сфері освіти за попередній рік. Серед ТОП-10 освітніх подій 2021 року – Національна екосистема вивчення української мови «Моя мова». Її назвали «Можливістю року». Цей ресурс Міністерство культури та інформаційної політики України презентувало 20 серпня 2021 року.

Національна екосистема з вивчення української мови складається з платформи-агрегатора всіх проєктів з вивчення української мови, які діють в Україні, мультимедійного курсу «Сучасна українська мова» у міжнародному форматі SCORM, платформи з навчання української мови для іноземців та української діаспори «Speak Ukraine», а також адаптивної системи тестування рівня володіння української мови.

Також серед ТОП-10 освітніх подій року:

Норматив року

Міністерство освіти і науки України затвердило Типову освітню програму для 5-9 класів закладів загальної середньої освіти. На її основі кожен заклад освіти може створювати власну модульну програму.

Прем’єра року

Вперше в історії українського Парламенту запрацювала Платформа дистанційного навчання Верховної Ради України. Цей проєкт реалізовано за підтримки Проєкту ЄС-ПРООН з парламентської реформи.

Будівництво року

В Україні розпочалось будівництво Президентського університету. Відповідне доручення 31 травня 2021 підписав Президент України Володимир Зеленський.

Проєкт року

Понад 50% українців працюють не за фахом. Профорієнтація стала одним з пріоритетів діяльності у 2021 році Міністерства освіти і науки України. Воно запровадило Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії».

Подія року

Понад півмільйона школярів стали учасниками першого Всеукраїнського уроку з профорієнтації. Урок ініціювало Міністерство освіти і науки України спільно з Інститутом модернізації змісту освіти.

Цифровізація року

Понад 1 млн українців вже зареєструвалися на навчання в межах Національного проєкту з розвитку цифрової грамотності «Дія.Цифрова освіта» від Міністерства цифрової трансформації України. Проєкт діє з 2020 року і за три роки планує навчити 6 млн українців цифровій грамотності.

Прорив року

Україна першою у світі отримала від США ліцензію на проведення Національної олімпіади геніїв Genius Olympiad Ukraine. Це найбільший міжнародний конкурс наукових проєктів з охорони довкілля та екології. Щороку участь у ньому беруть понад тисячу школярів з-понад 80 країн світу.

Втрата року

27 листопада, у віці 48-ми років пішла з життя заступниця Міністра освіти і науки України Любомира Мандзій. З 25 березня по 25 червня 2020 року вона виконувала обов’язки Міністра освіти і науки України, в тому числі, в найважчий період жорсткого локдауну, який був запроваджений в країні через пандемію COVID-19.

Звичка року

Дружина Президента України Олена Зеленська та Міністр освіти  і науки України Сергій Шкарлет презентували Платформу про здорове харчування у школах «Знаїмо».  За словами першої леді, мета кампанії – більше ніж змінити шкільне меню на корисне й здорове. Завдання-максимум – змінити харчові звички українських сімей.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора