Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Національна музична академія затягує з виключенням імені російського композитора з її назви. МКІП та студентство проти

Колектив київської Національної музичної академії вирішив відкласти питання про виключення імені російського композитора Петра Чайковського з її назви. Таке рішення прийнято вчора під час зборів трудового колективу навчального закладу. 

«Ми розчаровані тим, що трудовий колектив Національної музичної академії України, збори якого відбулися у Києві, вважає, що потрібно ще далі розбиратися, чи варто забирати ім‘я Петра Ілліча Чайковського з назви провідного музичного вищого навчального закладу України, чи ще треба деякий час це питання вивчати», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Фактично Національною музичною академією України не були враховані рекомендації профільного комітету Верховної Ради, Експертної Ради з питань подолання наслідків русифікації та тоталітаризму при Міністерстві культури та інформаційної політики України, рекомендації щодо Чайковського, розповсюджені Українським інститутом національної пам’яті. 

Міністр наголосив, що це відбувається в той самий час, коли всі українські театри відмовились виконувати твори Чайковського, а путін відкрито говорить, що це його культурне знаряддя. 

«Питання навіть не в тому, чиє ім’я має носити цей заклад, це питання маркерів, якими ми позначаємо свій освітній та культурний простір», –  зазначив Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, ще влітку Експертна рада Міністерства культури та інформаційної політики рекомендувала відмовитися від імені Чайковського в назві київської Національної музичної академії.

Крім того, студенти та випускники академії оприлюднили відкритий лист щодо виключення імені композитора з назви навчального закладу.

 

Вас може зацікавити

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги