Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Netflix разом із Українською кіноакадемією та House of Europe продовжать підтримувати українське кіно й митців

У межах минулорічної ініціативи Netflix разом із Українською кіноакадемією та House of Europe продовжать співпрацювати, щоб допомогти українським професіоналам кіно- та телеіндустрії, які все ще страждають від російського вторгнення. 

Українські митці й надалі отримуватимуть фінансову підтримку та матимуть доступ до навчання й експертів на всіх рівнях їхньої кар’єри. Ініціативи, підтримані Фондом Netflix Creative for Equity, передбачають не тільки фінансову допомогу українським творцям, а й для постпродакшну вже розроблених проєктів. 

Крім того, до програми приєднались нові партнери – EAVE (European Audiovisual Entrepreneurs) та Нью-Йоркська кіноакадемія (New York Film Academy). Вони нададуть додатковий доступ до знань і навчання сотням професіоналів різних сфер.

Міністерство культури та інформаційної політики України постійно співпрацює з міжнародними партнерами, зокрема з Netflix, аби підтримати українське кіновиробництво та митців, а також познайомити міжнародну спільноту з українськими фахівцями та продуктами. Українськомовного контенту на Netflix стає все більше. На сервісі почали з’являтися українські фільми. Їх наразі понад 20. Зокрема, з кінця березня глядачі вже можуть переглянути фільм з українським шеф-кухарем Євгеном Клопотенком «Борщ. Секретний інгредієнт», популярний український телесеріал «Спіймати Кайдаша» та інші фільми, які з’явилися раніше. Все це стало можливим завдяки щоденній співпраці МКІП та Netflix.

Минулого року стипендії вже отримали 100 митців, понад 400 отримали доступ до цифрової освіти, а також 48 творчих команд із двох осіб отримали гранти на розробку сценаріїв та онлайн-сесії з міжнародними експертами. Завдяки проєктам підтримки 9 творців вже знайшли іноземних партнерів і співпродюсерів, 4 отримали міжнародне донорське фінансування, а 1 отримав нагороду «Найкращий проєкт» на копітчинг-сесії Series Mania, що є безпрецедентним успіхом для українського проєкту. Більше творців по всьому світу було відібрано для презентацій на різних кінофестивалях.

«Більше ніж через рік після безпричинного російського вторгнення українські професіонали, як ніколи раніше, потребують підтримки. Разом з українськими та іноземними партнерами Netflix демонструє, що є надійним партнером та прихильником української культури у ці надзвичайно важкі часи. Пересвідчившись у результативності цих програм минулого року, ми переконані, що вони і надалі продовжуватимуть ще більше підтримувати та заохочувати наших талановитих митців», – заявив Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України. 

«Війна Росії проти України становить загрозу для української культури. Українці захищають та зберігають своє культурне надбання, тож ми підтримуємо креативну індустрію країни. Співпраця з Українською кіноакадемією та Netflix є наступним кроком у цьому партнерстві: українські творці можуть багато показати, і ми хочемо, щоб світ їх побачив», – прокоментував посол Матті Маасікас, голова Представництва ЄС в Україні. 

Цьогоріч для українських митців ініціативи пропонуватимуть:

● Ще 100 стипендій для творців усіх рівнів. Заявки вже відкриті для авторів, які відповідають вимогам, на вебсайті House of Europe до 18 квітня;

● Серія цифрових майстер-класів для продюсерів і лінійних продюсерів, підготовлена мережею міжнародних експертів EAVE. Йдеться про повне розуміння всіх етапів життєвого циклу проєкту з точки зору копродукції, адаптованих до української AV-індустрії. Заявки від українських творців, які відповідають вимогам, будуть відкриті на вебсайті House of Europe наприкінці квітня;

● Нова підтримка передових проєктів через Українську кіноакадемію з грантами на постпродакшн у розмірі 10 000 доларів США кожен для українських художніх або документальних фільмів і дводенним семінаром з цифрового постпродакшну, який проводиться Нью-Йоркською кіноакадемією. Більше інформації про це та наступні кроки, включаючи заявки, будуть доступні пізніше цього року.

Водночас торішні одержувачі грантів на розробку сценаріїв продовжуватимуть отримувати підтримку.

Як і минулого року, кожен український митець, незалежно від місця проживання, може подати заявку на участь у цих ініціативах. Розширення партнерства з двома новими міжнародними установами дає ще більше можливостей отримати нові знання та розвивати свою кар’єру в кіно- та телеіндустрії на міжнародній арені.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону