Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Німеччина передала херсонській бібліотеці імені О. Гончара обладнання, що полегшить доступ до інформації людям із порушеннями зору  

У межах міжнародної співпраці за проєктом «Допомога культурним установам» Херсонська обласна універсальна наукова бібліотека імені Олеся Гончара отримала обладнання від німецького Центру допомоги мистецтву України/Ukraine Art Aid Center за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини за сприяння Міністерства культури та медіа Німеччини та Державної бібліотеки у Берліні. 

Зокрема, у межах допомоги книгозбірня отримала прилад зчитування з екрана, компактний дисплей Брайля, принтер шрифту Брайля, пристрій для створення тактильної графіки, папір для друку шрифтом Брайля, лупу. 

Т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв висловив вдячність Федеральному Уряду Німеччини, зокрема Уповноважений з питань культури та медіа Клаудії Рот,  за ініціативу щодо створення Мережі захисту культурних цінностей України / Ukraine Art Aid Center.

«Ми також дякуємо Німецькій національній бібліотеці за підтримку та забезпечення необхідним обладнанням Херсонської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Олеся Гончара, яка постраждала внаслідок російської агресії. Переконаний, що завдяки активній взаємодії ми зробимо вагомий внесок у зміцнення партнерства між Україною та Федеративною Республікою Німеччина», — зазначив він.

Вас може зацікавити

У Києві пройшов круглий стіл «Рашизм — розпізнати, зупинити, засудити»

У Києві пройшов круглий стіл «Рашизм — розпізнати, зупинити, засудити»

У Сеулі відкрилась виставка українських дитячих малюнків про надію під час війни

У Сеулі відкрилась виставка українських дитячих малюнків про надію під час війни