Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Одним з головних завдань для МКІП є розширення участі України в програмі «Креативна Європа» в частині медіа, – Тарас Шевченко

22 серпня в рамках Film Industry Office 14-го Одеського міжнародного кінофестивалю, який проходить у Вінниці, відбувся публічний захід «Програма ЄС «Креативна Європа» та українська кіноіндустрія: здобутки, очікування та перспективи».

Захід був присвячений презентаціям програми Європейського Союзу «Креативна Європа», Українського культурного фонду, Фонду «Ізоляція», ГО «Інша Освіта» та Albatros Communicos Film Production. 

Перший день Film Industry Office завершила панельна дискусія «Про участь України у всіх конкурсах підпрограми «МЕДІА» за участі заступника Міністра культури та інформаційної політики з питань євроінтеграції Тараса Шевченка.

«Для Міністерства культури та інформаційної політики зараз одне з головних завдань — розширити участь України в програмі «Креативна Європа» в частині медіа. У грудні минулого року ми прийняли закон про медіа, а пізніше про рекламу. Фактично у червні Україна вже виконала свої зобов’язання перед європейськими партнерами. Ми вже офіційно подали заявку до програми «Креативна Європа» з проханням повністю включити Україну. Для цього також структури Євросоюзу мають ще раз зробити експертизу і відкрити нам участь до всіх конкурсів ЄС по «Креативній Європі» в частині медіа. На сьогоднішній момент Україна також звільнена від внесків за участь в програмі», – розповів Тарас Шевченко.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України