Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Оголошено результати конкурсу на найкращий ескіз Великого Державного герба України

19 листопада Організаційний комітет з підготовки та проведення конкурсу на найкращий ескіз Великого Державного герба України підвів підсумки загальнонаціонального конкурсу на найкращий ескіз Великого Державного герба України, проведеного Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко та Міністр юстиції України Денис Малюська, як співголови оргкомітету, оголосили результати конкурсу на кращий ескіз Великого Державного Герба України.

Процес визначення переможців здійснювався членами фахового журі, які є фахівцями з геральдики, історії, юриспруденції та мистецтвознавства.

Загалом, до конкурсу було допущено 112 робіт. Процес визначення переможців здійснювався членами фахового журі, на чолі з Андрій Гречило, автором Малого герба. Журі презентувало своє рішення сьогодні на засіданні Оргкомітету.

Першу премію отримав проект Олексія Кохана.

Ескіз-переможець містить обов’язкові елементи для Великого Державного Герба, зокрема: герб Війська Запорозького, воїна-козака, лицаря з мушкетом та знак Княжої держави Володимира Великого, тобто Малий Державний герб.

Наступний крок – Мін’юст підготує проєкт Закону України «Про державні символи», що буде передано до ВРУ.

Нагадаємо. На виконання до постанови Верховної Ради України від 25 серпня 2020 р. № 824-ХІ «Про оголошення конкурсу на кращий ескіз Великого Державного Герба України», постанови Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. № 892 «Про проведення конкурсу на кращий ескіз Великого Державного Герба України» Міністерство культури та інформаційної політики України спільно з Державним агентством України з питань мистецтв та мистецької освіти 1 жовтня 2020 року оголосили конкурс на кращий ескіз Великого Державного Герба України.

З 13 до 27 листопада у Національному заповідника “Софія Київська” проходить виставка робіт, що надійшли на конкурс.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора