Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко: діджиталізація сфери культури – це потужний інструмент боротьби з корупцією

Днями Уряд затвердив Державну антикорупційну програму. Це ключовий інструмент реалізації Антикорупційної стратегії 2021-2025. Програма містить заходи, спрямовані на підвищення ефективності системи запобігання корупції в різних сферах суспільного життя, формування негативного ставлення до корупції в суспільстві та забезпечення невідворотної відповідальності за корупцію.

Міністерство культури та інформаційної політики України підтримує принцип максимальної прозорості діяльності державних органів й також визначило пріоритетні напрями антикорупційної діяльності на період до 2025 року.

Серед них: 

  • максимальна доступність інформації щодо об’єктів культурної спадщини, а також всіх рішень стосовно спадщини;
  • трансформація законодавства у сфері культурної спадщини з метою створення дієвих механізмів її захисту; 
  • реалізація цифрових проєктів зі створення та наповнення реєстрів об’єктів нерухомої культурної спадщини, музейних предметів державної частини Музейного фонду України;   
  • інформаційно-просвітницька діяльність;
  • протидія дезінформації.

«МКІП постійно працює над побудовою чітких та прозорих процедур у сфері культурної спадщини та інших сферах нашої діяльності. Міністерство постійно трансформується з урахуванням вимог воєнного часу та визначених Урядом пріоритетів. Наразі працюємо над цифровізацією та діджиталізацією сфери культури, адже це потужний інструмент для зниження корупційних ризиків. Крім того, ефективні комунікації на рівні держави мають формувати нульовий рівень толерантності до корупції», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України. 

Нагадаємо, раніше Міністерство культури та інформаційної політики заявляло, що категорично засуджує будь-які прояви корупції.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України