Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко: Інклюзивність має стати обов’язковою нормою у всіх сферах життя України

12 квітня 2021 року Олександр Ткаченко взяв участь у засіданні щодо Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні. До обговорення також долучилися ініціаторка проекту Перша леді України Олена Зеленська та прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Раніше я вже наголошував на важливості створення умов і надання однакових можливостей для кожного жителя країни. Безбар’єрність – основна складова сучасного і адекватного суспільства, де обмеженням – не місце. Де кожна людина є окремою особистістю, що має рівні права та умови для самореалізації. І держава йде назустріч цьому. Інклюзивність має стати обов’язковою нормою у всіх сферах життя України», – зазначив Олександр Ткаченко під час засідання.

Станом на сьогодні більшість медіапродукції не адаптована для людей з порушеннями зору, слуху та інтелектуальними порушеннями. Це питання потребує нормативного врегулювання.

У першу чергу, МКІП зосередить свою увагу на визначенні порядку та умов, відповідно до яких усі телерадіоорганізації забезпечують субтитрування або переклад на жестову мову офіційних повідомлень, кіно-, відеофільмів, передач і програм.

Одним із заходів створення інформаційної безбар’єрного простору буде визначення стану забезпеченості фахівцями та обладнанням НСТУ, яка утворена для забезпечення інформаційних та культурних потреб кожного громадянина, та пошук варіантів для утворення на їхній базі взірця доступного медіа.

Наразі проєкт проходить останні етапи підготовки перед винесенням на розгляд Уряду 14 квітня: знаходиться на розгляді міжвідомчої групи.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України