Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко на Донеччині: відродження культурного життя має бути одним з пріоритетів відбудови країни

28 березня Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко відвідав прифронтову Донеччину. Це один з найгарячіших напрямків, але й тут продовжується життя та активно функціонує культурний фронт. 

Переглянути фотоальбом

З 1000 культурних установ Донецької області понад 700 пошкоджені або зруйновані. росіяни спеціально їх обстрілюють. Пошкоджений будинок культури в Костянтинівці, евакуйовані музеї в Краматорську, бібліотеки та мистецькі школи, які перетворились на реальні центри незламності, а подекуди – продовжують роботу. 

«Ми воюємо за наші культурні цінності. І тут, на Донеччині, ця боротьба відчувається ще гостріше. Відродження культурного життя має бути одним з пріоритетів відбудови країни. Бо лише таким чином ми будемо відновлювати душу та цінності нашого народу. Вражений стійкістю і готовністю представників сфери культури Донецької області продовжувати працювати, за що їм щиро вдячний», – сказав Олександр Ткаченко.

Міністр разом з головою Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Кириленком та колегами опрацювали актуальні питання. Це збільшення присутності українських культурних діячів у Донецькій області, оновлення бібліотечного фонду українською літературою, посилення роботи українських медіа.

Крім того, йшлося про продовження роботи «Культурного десанту» в різних формах, зокрема й за участю колективів національних закладів культури, робота з ментальним здоров’ям через арттерапію та залучення мешканців області до культурних практик.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України