Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко під час форуму «Крим Wave»: Для реінтеграції Криму важливо розбивати російські міфи

25 квітня в Києві відбувся форум «Крим Wave». Це подія, присвячена ролі молоді в реінтеграції Криму, організована «ЗеМолодіжкою» за участі Представництва Президента України в АР Крим та проєктно-освітньої платформи Q-hub. 

Під час панельної дискусії «Культурна та інформаційна реінтеграції Криму» Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики, розповів про те, як росіяни планомірно і цілеспрямовано знищують тисячолітню культурну спадщину півострова, а також озвучив кроки, які робить МКІП для притягнення рф до відповідальності та повернення викрадених культурних цінностей. Йшлося й про мовну та культурну реінтеграцію Криму, яку неможливо розглядати і працювати над її успішною реалізацією інакше, аніж в контексті гуманітарної реінтеграції Криму загалом.

«У сфері інформаційної політики маємо розбивати російські міфи про український півострів та повертати наших людей в український контекст, як всередині країни, так і на міжнародній арені. Спільні міжнародні проєкти, мистецькі обміни, представлення українського культурного розмаїття всередині країни та зовні – це незворотна реінтеграція нашого Криму», – сказав Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України.

Реінтеграція Криму надзвичайно важливе завдання для України. Під час форуму експерти з політичної, економічної, культурно-інформаційної та інших сфер провели відкриті дискусії та діалоги з політично активною молоддю. 

У рамках форуму відбулися панельні дискусії на тему звільнення, реінтеграції, економічного, культурного відновлення Криму, а також про соціалізацію жителів півострова після 9-річної окупації.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську