Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко: Після нашої перемоги у війні з росіянами, Миколаїв має всі шанси взяти участь у конкурсі «Культурна столиця Європи -2030»

17 серпня Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики, відвідав прифронтову Миколаївщину. Він поспілкувався з представниками сфери культури, місцевої влади, зокрема, з  Віталієм Кімом, Головою Миколаївської обласної військової державної адміністрації. Йшлося про культуру під час війни: продовження роботи закладів культури та творчих колективів, збереження й евакуацію спадщини, а також навчання у закладах мистецької освіти.

«Для мене важливо зрозуміти, що переживають під час війни, насамперед, прифронтові міста. Їх потреби з точки зору захисту культурної спадщини та роботи культурних закладів зовсім інакші. Для нас важливо налагодити постійний зв’язок з керівництвом області та з тими, хто відповідає за сферу культури, аби зрозуміти як саме міністерство може допомогти. Я щиро здивований тим, як керівництво Миколаївської області ставиться до культури. Всі заклади, які ми сьогодні відвідали, знаходяться в гарному стані, а колективи продовжують працювати попри небезпеку. Ми домовились у подальшому тримати зв’язок», — повідомив Олександр Ткаченко.

Міністр культури та інформаційної політики зазначив, що МКІП підтримуватиме проведення першочергових ремонтних робіт у тих об’єктах сфери культури, які постраждали від російських окупантів найбільше. На Миколаївщині — це 111 споруд. Деякі з них повністю зруйновані. Особливої уваги потребують об’єкти культурної спадщини Миколаївщини.

«Наступного року в України з’явиться можливість подавати міста на конкурс «Культурна столиця Європи -2030». Після того, що я сьогодні побачив, у Миколаєва є всі шанси взяти участь у такому змаганні. Воно не просте. Підготовка триває 6 років. При цьому буде можливість залучити додаткові кошти», — сказав Міністр.

В межах свого візиту на Миколаївщину Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики, відвідав: Миколаївський академічний художній драматичний театр, Миколаївський обласний краєзнавчий музей, Миколаївську обласну універсальну наукову бібліотеку, Дитячу художню школу м. Миколаєва, Миколаївський національний академічний український театр драми та музичної комедії, Миколаївський фаховий коледж культури та мистецтв Миколаївської обласної ради, а також КЗ «Обласний палац культури».

 

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України