Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко: Розвиток культури в регіонах – інструмент для економічного зростання

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко взяв участь у роботі першого Міжнародного інвестиційного форуму «Південна стратегія розвитку», який стартував на Херсонщині 10 червня. Участь у форумі беруть понад 600 учасників з 15 країн світу.

«Серед ключових цілей МКІП – продовжувати розвивати культуру в регіонах. Вона є інструментом для економічного піднесення та збільшення туристичних потоків», – заявив очільник Міністерства під час форуму.

Олександр Ткаченко розповів про флагманський проєкт МКІП – «Велика Реставрація» та зазначив, що незабаром відбудеться наступний етап відбору об’єктів і буде можливість подати ініціативи від Херсонщини. Йшлося також і про розвиток туризму на Херсонщині, зокрема екологічного. Україна, як найбільша країна в Європі, з великою кількістю національних природних парків, різноманітними кліматичними зонами та багатою культурою у віддалених сільських районах має одну з найкращих передумов для сприяння та розвитку екотуризму у Східній Європі. Херсонщина – одна із провідних областей для розвитку екотуризму.

«Еко- та зелений туризм справді набирає популярності в Україні та у всьому світі протягом останніх кількох років. Цей вид туризму став чи не єдиним, на який позитивно вплинула пандемія Covid-19, у межах внутрішнього туризму. Відсутність масових скупчень людей, мінімальний контакт із зовнішнім світом, природою та чистим повітрям – все це стало надзвичайно вагомим з огляду на карантинні обмеження та обмеження у великих містах та агломераціях», – підкреслив Міністр.

Багато уваги на Форумі приділили питанню інформаційної безпеки на Херсонщині. МКІП спільно з Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення працюють над поширенням українських наративів на території країни. З особливим посиленням на території Криму та ОРДЛО. Для того, щоб мати доступ до правдивої інформації, позбавленої проросійських фейків та пропаганди, – необхідно мати канали для подачі цієї інформації. Для розгортання на Півдні України багатоканальної телевізійної мережі, у 2019 році Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення встановив на своїх об’єктах у Херсонській області потужні цифрові передавачі. А трохи згодом на території Херсонської області передбачено встановлення восьми цифрових передавачів у таких населених пунктах як Херсон, Василівка, Чаплинка, Скадовськ тощо. Також відновлено радіомовлення на середніх хвилях для поширення українських радіопрограм на АР Крим та місто Севастополь.

«Надалі будемо рухатися в тому ж напрямку, бо інформаційна війна триває, знати поточний перебіг подій і суспільно-важливу інформацію – право всіх громадян», – наголосив Олександр Ткаченко.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України