Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко: Співпраця зі СКУ матиме потужний ефект у відстоюванні інтересів України у світі

10 грудня 2020 року Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко разом з Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем провели онлайн-зустріч з представниками Світового Конґресу Українців, під час якої було підписано оновлений Меморандуму про співпрацю між Кабінетом Міністрів України та Світовим Конґресом Українців.

“Злагоджена співпраця для обидвох сторін матиме потужний ефект у відстоюванні інтересів України у світі. Дозволить посилювати спільну роботу у гуманітарному та соціокультурному напрямках. У тому числі  у боротьбі на політико-дипломатичному рівні з російською пропагандою, інформаційно націленою на інші країни. 

Співпраця допоможе залучати іноземні інвестиції, просувати експорт, що необхідний для креативних індустрій, популяризувати українську мову серед українців за кордоном та говорити про Україну, як туристично привабливу країну”,  зазначив Олександр Ткаченко за підсумками зустрічі.

Міністр підкреслив, що принциповим для двох сторін є створення місць пам’яті світового та національного значення: Національного музею Голодомору-геноциду, Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції гідності, Національного історико-меморіального заповіднику «Бабин Яр».

Під час зустрічі піднімались питання реалізації спільних проектів та залучення СКУ до розробки спільних українських наративів, боротьби з дезінформацією та об’єднання зусиль задля українського інформаційного “єдиного голосу” разом із українською діаспорою.

“Шукатимемо шляхи долучити Світовий Конґрес Українців до проекту «Великої Реставрації» та розвитку державно-приватного партнерства”,  додав Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, 7 грудня 2020 року, в День місцевого самоврядування, Міністр культури та інформаційної політики разом з Прем’єр-міністром та колегами-міністрами долучився до відкритого діалогу Уряду та місцевого самоврядування «Україні — сучасне європейське самоврядування!»

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора