Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко у Запоріжжі: Ми маємо знаходити можливості підтримувати працівників культури попри всі складнощі

10 серпня Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики, відвідав прифронтове Запоріжжя й поспілкувався з представниками сфери культури. Зовсім поряд з цим містом  — зона бойових дій. Відтак воно потребує особливої уваги щодо роботи закладів культури, збереження цінностей, евакуації культурної спадщини та навчальних закладів цієї сфери. 

«росія зараз воює проти нашої культури й нашої ідентичності. Тому фінансування на культуру не повинно припинятися чи зменшуватися. Ми маємо знаходити можливості підтримувати працівників культури попри всі складнощі. Наразі ми працюємо над збереженням нашої національної культурної спадщини,музейних експонатів,  а також над тим, щоб продовжувалось навчання у мистецьких ліцеях. Крім того, робимо все можливе, щоб артисти продовжували працювати, не тільки в українських містах. Також вони мають виїжджати за кордон, гастролювати»,  зазначив Олександр Ткаченко. 

Оскільки навчальні заклади культури мають свою специфіку навчання не передбачає форми онлайн, завдання МКІП з 1 вересня організувати роботу навчальних закладів культури так, щоб убезпечити учасників процесу під час занять. 

«Ми розглядаємо варіанти переїзду тих студентів, які захочуть, у більш безпечні міста. Якщо не повністю, то хоча б на період сесії. У Запоріжжі є безпекові можливості, щоб продовжувати навчання офлайн», додав Міністр.

Під час візиту у Запоріжжя Олександр Ткаченко традиційно відвідав Хортицю й зазначив: «Це місце сили всієї України. До війни ми розпочали класні процеси оновлення та осучаснення музею. Ми обов’язково їх продовжимо як тільки виженемо з нашої землі ворога. Дякую музейникам за активні позицію та дії в збереженні української культурної спадщини».

Нагадаємо, у Запоріжжі Олександр Ткаченко зустрівся з представниками: ДП «Запорізький державний цирк», КЗ «Запорізький фаховий музичний коледж ім. П. І. Майбороди» ЗОР, КЗ «Запорізький академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В. Г. Магара» ЗОР, КЗ «Запорізький академічний обласний театр юного глядача» ЗОР, КЗ «Запорізька обласна універсальна наукова бібліотека» ЗОР, КЗ «Запорізький обласний краєзнавчий музей» ЗОР, Гуманітарного штабу «Козак Палац», КЗ «Запорізька обласна філармонія». 

Також під час візиту Міністра у Запоріжжя відбулась його зустріч з Головою Запорізької обласної військової адміністрації Олександром Старухом.

 

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України