Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко в Давосі закликав європейських колег підтримати санкції проти російських діячів культури та пропагандистів

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко долучився онлайн до конференції європейських міністрів культури, яка розпочалася сьогодні у Давосі. 

У своєму виступі міністр закликав весь цивілізований світ підтримати санкції проти російських діячів культури, пропагандистів, журналістів, які все ще можуть їздити до «нестерпної» для Росії Європи.

«У той час, коли українці ціною життя захищають свою культурну спадщину, російську культуру використовують як ракету. Вона передує танкам і снарядам. Це розчищає шлях для російської пропаганди та дезінформації у світі. Діячі культури Росії відкрито або мовчанням підтримують геноцид проти України», – сказав Міністр.

Також він розповів,  що 5 років тому українська делегація була серед тих, хто підписав і прийняв Давоську декларацію про високу якість Baukultur, визнаючи політичний пріоритет культурних аспектів у збереженні, плануванні та будівництві, а також важливість захисту культурної спадщини 

«Сьогодні ж ми раді приєднатися до запуску Davos Baukultur Alliance. Говорячи про Україну, ми, на жаль, розуміємо, що наслідки війни будуть жахливими. Є багато міст, які майже зруйновані. Відтак наша місія після перемоги полягатиме в тому, щоб відновити не лише будівлі, а й нормальне життя людей у цих містах. Ми віримо, що концепція якісної Baukultur буде одним із провідних принципів, на які спиратиметься українська держава при відбудові країни», – підкреслив Олександр Ткаченко. 

Окрім того, Олександр Ткаченко подякував за всю підтримку, яку надає світ Україні.

«Також ми високо цінуватимемо експертну та фінансову допомогу у післявоєнній відбудові України та, що ще важливіше, – скоординовану позицію у стабільному та послідовному запровадженні санкцій проти держави-агресора, а також пошук шляхів стягнення репарацій і компенсацій за завдані збитки та спрямування їх на відбудову України, зокрема культурної сфери», – зазначив Міністр. 

Нагадаємо, з 14 по 16 січня у Давосі триває Друга Конференція європейських міністрів культури  «Common Good – Shared Responsibility» («Загальне благо – спільна відповідальність»). Від України участь у конференції бере заступниця Міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар, Міністр Олександр Ткаченко долучився до заходу онлайн.

 

Вас може зацікавити

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

МКІП внесе садибу Зеленських до Державного реєстру нерухомих пам’яток України, наразі крок за КМДА

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги

Національний музей Голодомору-геноциду отримав художню концепцію майбутньої експозиції другої черги