Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко відкрив IX Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій»

17 грудня 2020 року розпочався IX Форум розвитку громадянського суспільства «Імунітет до ілюзій». 

Захід відкрив своїм виступом Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

“Громадянське суспільство – це спільнота небайдужих людей, які у часи постійних викликів допомагають тримати все докупи і зміцнювати науку, культуру, бізнес та освіту. Волонтери – творці змін в нашій країні”, – зазначив він.

Міністр підкреслив, що МКІП розуміє важливість ролі громадянського суспільства, тому долучилося до стратегії з його розвитку. Так, у листопаді 2020 року разом із Ініціативою секторальної підтримки запустили інформаційну кампанію «Громадянське суспільство та влада – кращі практики співпраці», зокрема, для того, щоб розповісти про спільні починання: збір коштів на кисневі апарати, відкриття волонтерських кав’ярень, благодійні заходи, підтримка людей з інвалідністю та мотивація інших реалізовувати спільні проекти. 

Олександр Ткаченко додав, що наразі у Міністерстві триває розбудова стійких екосистем в культурному полі через Український культурний фонд та Український інститут книги, щоб постійно підвищувати інституційну спроможність секторів. 

Проте, за словами Міністра, для виходу на міжнародні ринки та підтримання конкурентоспроможності, потрібні ширші партнерства. Саме тому варто звернути увагу на потенціал взаємодії із культурою, медіа та туризмом – з подальшим включенням молоді, освіти, охорони здоров’я, ІТ, малого бізнесу. Як приклад він привів “Суспільне”, яке органічно виступає інформаційним партнером багатьох заходів.

“Важливо ініціювати партнерства у нових невідомих сферах, оскільки діалог потрібно мати з усіма. Особливо, якщо це допоможе організаціям та людям знайти спроможність вирішити суспільно значущі проблеми. І, звісно, бажаю знайти вакцину, щоб мати імунітет від ілюзій не тільки для влади, а й для громадянського суспільства”, – резюмував Олександр Ткаченко.

IX Форум розвитку громадянського суспільства проводиться Ініціативним центром сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» у партнерстві з Секретаріатом Кабінету Міністрів України та за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

В рамках цьогорічного Форуму розвитку громадянського суспільства заплановані включення з 24-ї міст України.

Вас може зацікавити

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати заходи щодо недопущення на український книжковий ринок видавничої продукції держави-агресора