Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко відвідав прем’єру вистави Кропивницького музично-драматичного театру з нагоди 140-річчя «театру корифеїв»

27 жовтня Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України, та Галина Григоренко, заступниця міністра, у Кропивницькому відвідали низку закладів культури, а також разом із головою Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрієм Райковичем привітали із 140-річчям утворення перший український професійний театр – Кіровоградський академічний обласний український музично-драматичний театр ім. М. Л. Кропивницького й вручили грамоти та подяки від МКІП.

«Це був мій перший візит до Кропивницького та ще й в таку дату, в такий час. Місто мистецтва, танцю й театру, місто оборони та Кіборгів, згуртованості та гостинності, яке стало тилом нашого фронту. Це автобуси Кропивницького евакуювали людей з Маріуполя, а їхні водії пройшли полон, щоб врятувати людей. Це Кропивницький прийняв та розмістив понад сто тисяч тимчасово переміщених українців. Це тут не припинили працювати театри та фестивалі, не зменшили фінансування на культуру, мистецькими подіями збирають гроші на ЗСУ, а освітньо-мистецький процес триває. Вдячний Кропивницькому, його керівництву, культурним діячам за такий теплий день, надійний тил, згуртований фронт. Дякую Кропивницькому академічному обласному українському музично-драматичному театру ім. М. Л. Кропивницького за чудову сучасну прем‘єру та вітаю з 140-річчям», сказав Олександр Ткаченко.

Під час зустрічі в ОВА з представниками культурної спільноти, нацменшин та релігійних установ Кропивницького міністр наголосив: «У нас три головні завдання: збереження культурних цінностей, підтримка культурної сфери та розвиток освіти у цій галузі».

Також під час брифінгу він зазначив, що наступного тижня Міністерство культури та інформаційної політики проведе публічний захід для розʼяснення щодо перенесення памʼяток радянської спадщини.

«Буквально вчора у нас було засідання ради при МКІП, куди входять відомі історики, культурологи, і найближчим часом мають бути оприлюднені на сайті Міністерства рекомендації з приводу памʼятників. Тобто, це фахова точка зору. Наступного тижня ми зробимо публічний захід стосовно розʼяснення щодо перенесення памʼяток», сказав міністр.

В межах робочого візиту в Кропивницький Олександр Ткаченко відвідав музичну школу № 1 ім. Г. Г. Нейгауза м. Кропивницького, де переглянув як реконструкціювали будівлю, оглянув пам’ятку архітектури, будівлю колишнього Національного Банку України, відвідав комунальний заклад «Центральноукраїнський науковий ліцей-інтернат», музей 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго, а також поклав квіти до пам’ятника М. Л. Кропивницькому.

Нагадаємо, 27 жовтня 1882 року, 140 років тому, письменник і патріот, драматург, режисер, менеджер та вчитель Марко Кропивницький заснував перший в історії України професійний театр, відомий як «театр корифеїв». 

Вас може зацікавити

При Міністерстві культури та інформаційної політики ЮНЕСКО створило Офіс підтримки відновлення

При Міністерстві культури та інформаційної політики ЮНЕСКО створило Офіс підтримки відновлення

Держава разом з громадськістю має працювати над створенням в Україні  інформаційної безбар’єрності, – Ростислав Карандєєв

Держава разом з громадськістю має працювати над створенням в Україні  інформаційної безбар’єрності, – Ростислав Карандєєв