Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко виступив на FELIZONDA 2023 в Португалії та підкреслив значимість популяризації українського контенту

Події

Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики України, взяв участь у телемості «Україна-Португалія», який відбувся в рамках відкриття благодійного українсько-португальського фестивалю FELIZONDA 2023, та звернувся до його учасників зі словами підтримки та подяки.

Благодійний фестиваль FELIZONDA 2023 – це подія, ідея якої полягає у популяризації української музики, сучасного мистецтва та народних традицій України в Португалії. Організатори фестивалю прагнуть об’єднати світ навколо підтримки України. Ця благодійна подія проводиться вже вдруге в Португалії, цьогоріч з 29 червня по 2 липня. 

Олександр Ткаченко звернувся до учасників події та подякував всім, хто працює над популяризацією української культури, музики, класичного та сучасного мистецтва, народних традицій. Він наголосив, що незважаючи на повномасштабну російську воєнну агресію, Україна активно відстоює свою незалежність та європейські цінності.  Олександр Ткаченко додав: «Жорстока війна росії в Україні не лише створила величезні виклики та кризи, але й відкрила нечуване вікно можливостей для знайомства з нашою країною. Україна нині – потужний магніт. Україні, державі з тисячолітньою історією, є про що розповісти світові. І світ нас чує».

Головна мета цьогорічного заходу – надання допомоги реабілітаційному центру «Тепло крилатої душі». Цей центр спеціалізується на реабілітаційних послугах для поранених українських військовослужбовців і наданні психологічної підтримки родинам загиблих воїнів ЗСУ. Його заснувала Наталія Тарабалка, мати загиблого Героя України, військового льотчика Степана Тарабалки.

Український міністр під час телемосту також висловив вдячність Португалії за їхню підтримку під час російської агресію та за прихисток, наданий українцям, які були змушені покинути свої домівки. 

«Україна – демократична європейська країна. Ми повертаємося через жахливе випробування війною до нашого європейського дому. Ми віримо в щасливе майбутнє сильної об’єднаної Європи. Ми віримо в справедливу перемогу України!» – сказав Олександр Ткаченко. 

Вас може зацікавити

«Скарби Криму. Повернення»: першими відвідувачами виставки стали українські захисники та захисниці

«Скарби Криму. Повернення»: першими відвідувачами виставки стали українські захисники та захисниці

Перша леді Олена Зеленська відкрила виставку «Скарби Криму. Повернення», за експонати якої Україна боролась майже 10 років 

Перша леді Олена Зеленська відкрила виставку «Скарби Криму. Повернення», за експонати якої Україна боролась майже 10 років