Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко з робочим візитом відвідав Харківщину

29 березня в Харкові Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики, разом із заступницею начальника Харківської обласної військової адміністрації Вітою Ковальською оглянули заклади культури, які найбільше постраждали від руйнувань, завданих російським агресором. 

Переглянути фотоальбом

Міністр, зокрема оглянув Харківський національний академічний театр опери та балету імені Лисенка, Харківську державну академію дизайну і мистецтв, Харківську державну наукову бібліотеку імені Короленка, Харківську обласну філармонію.

Харківські заклади культури, багато з яких були пошкоджені через російські обстріли, стійко пережили зиму. Наразі МКІП напрацьовано заходи для відновлення роботи бібліотек, театрів та музеїв і обладнання в їх укриттях.

«Будівлі потребують ремонту, а колективи – безпечних приміщень для виступів та запрошення відвідувачів. Над цим наразі і будемо працювати. Треба відновлювати культурне життя міста, куди повертається все більше мешканців, звичайно, з дотриманням всіх заходів безпеки. Радий, що на Харківщині знайшли варіанти поновлювати виступи колективів харківських закладів», – прокоментував Олександр Ткаченко. 

Харківська область одна з найбільших за кількістю закладів культури та рівнем культурного життя, водночас – одна з найбільш постраждалих у цій сфері. В регіоні налічується майже 2 000 закладів культури та 9 500 об’єктів культурної спадщини. В результаті повномасштабного вторгнення рф зруйновано 172 заклади культури та 36 об’єктів культурної спадщини.

Також під час візиту Міністр культури та інформаційної політики Україн поспілкувався з керівництвом міста Харкова, привітав діячів театральної сфери з Днем театру й відзначив їхній внесок в культурне життя під час війни. Церемонія відбулась у Харківській обласній філармонії.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України