Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Олександр Ткаченко звернувся до учасників міжнародної конференції «Читання задля демократії»

Читання і розвиток критичного мислення є найкращим можливим способом допомогти виховати свідомих, розумних та активних громадян і лідерів для кращого майбутнього України, Європи та світу.

Про це у відеозверненні до учасників міжнародної конференції «Читання задля демократії» заявив Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

За його словами, Україна активно працює над стратегією відновлення, зокрема своєї галузі культури, в якій належне високе місце посідають сфера бібліотек і книговидання. 

«Ситуація в Україні, яка палає у вогні війни, є особливо гострою: надто замала кількість виданих книжок на душу населення, а показники кількості населення, що читає, стрімко падають. Читання поступається споживанню «швидкої» інформації із соціальних мереж, доступному відеоконтенту і телебаченню. Від якості того, що читають люди, родини, залежить сьогоднішнє та майбутнє  кожної нації», – наголосив Міністр.

Розроблені МКІП та ухвалені Урядом Стратегія розвитку читання на 2023 – 2032 роки та операційний план її реалізації покликані об’єднати українців, зробити читання усвідомлено обраним дозвіллям та способом саморозвитку – все це задля всебічного й гармонійного розвитку особистості, зокрема, критичного мислення. 

«Назва конференції Literacy for Democracy – звучить як гасло. Ми віримо, що посилення грамотності (збільшення відсотка дітей і дорослих, які читають щодня) в Україні, починаючи з сьогоднішнього дня, є найкращим можливим способом допомогти виховати свідомих, розумних та активних громадян і лідерів для кращого майбутнього України, Європи та світу. Отже, друзі, читаймо заради демократії!», – резюмував Олександр Ткаченко.

Цьогорічна головна тема міжнародної конференції «Читання задля демократії» (Варшава-Київ) – надважливий вплив читання на формування демократії у суспільстві. Учасники заходу під час конференції обговорюють вплив читання на всі сфери життя людини та суспільства, а також можливі шляхи поширення читання як життєвої практики серед українців.

Організатори конференції: Universal Reading Foundation (Польща), Міністерство культури та інформаційної політики України, Український інститут книги, Ukrainian Library Association, National Centre for Culture, Federation of European Publishers, EU Read, International Book Fair in Warsaw, Polish Chamber of Books, Summit Kniga, Vsesvit Magazine, World Book Day, SavED Foundation, National Literacy Trust, Stiftung Lesen, Club of Catholic Intelligentsia, Legimi. 

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону