Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Парламентський комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики провів виїзне засідання в Академії Бойчука, пошкодженій внаслідок ракетного удару рф

Події

5 червня члени Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики за участі представників Мінфіну, МКІП, КМДА, Київської міської ради та міжнародних організацій під час виїзного засідання оглянули об’єкти Київської державної академії декоративно-прикладного мистецтва й дизайну імені Михайла Бойчука.

Нагадаємо, що 25 березня, внаслідок ракетного обстрілу, було зруйновано центральну частину корпусу Академії, також вщент зруйновані були спортивна зала, майстерня монументального і станкового живопису, конгрес-хол, Музей культурної спадщини Михайла Бойчука. Часткових пошкоджень зазнала актова зала й галерея Академії, лабораторії та навчальні аудиторії. Під завалами опинилися мистецькі фонди дипломних робіт, переважно твори декоративного мистецтва, а також художні роботи Марії Котляревської, учениці Михайла Бойчука. 

Учасники виїзного засідання наголосили, що Академія Бойчука є стратегічно важливою інституцією в справі формування ідентичності українського мистецтва, культуротворчим центром, який відіграє провідну роль у примноженні історичних мистецьких традицій та розбудові соціокультурних трансформацій як в Україні, так і за кордоном. Зважаючи також на те, що навчальний процес в Академії базується переважно на практичній підготовці фахівців і має свою специфіку, якнайшвидше відновлення зруйнованих і пошкоджених приміщень є пріоритетним завданням.

За результатами огляду об’єктів Комітет із питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував МКІП спільно з МОН порушити клопотання перед Кабінетом Міністрів України щодо виділення коштів із резервного фонду державного бюджету для відновлення пошкоджених об’єктів. Члени Комітету також наголосили на необхідності звернутися до міжнародних організацій, які реалізують проєкти з підтримки мистецько-освітніх закладів в Україні, з проханням розглянути можливість сприяння у відновленні Академії.

Відповідне рішення Комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики було направлено до Кабінету Міністрів України, Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства науки й освіти України.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України