Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Переможців Національної премії України імені Тараса Шевченка разом з переможцями додаткового конкурсу оголосять 22 травня

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка разом із Міністерством культури та інформаційної політики та Офісом Президента України найближчим часом розробить зміни до положення про премію. Буде оголошений прийом заявок на участь у додатковому конкурсі «За внесок у перемогу».

Про це заявив голова Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка Юрій Макаров.

За його словами, переможці додаткового конкурсу разом із цьогорічними переможцями третього туру, вже визначеними Комітетом 15 лютого поточного року, будуть оголошені всі разом 22 травня, в день перепоховання Кобзаря.

Як пояснив Юрій Макаров, цьогоріч Комітет з Національної премії постав перед проблемою: за офіційним Положенням, в змаганні мають право брати участь твори, оприлюднені не пізніше, ніж за півроку до подання. Таким чином, у конкурсі представлені роботи, створені до початку повномасштабної війни. 

Упродовж минулого року на хвилі солідарності та ентузіазму цілого суспільство було створено величезну кількість творів (публікацій, фільмів, вистав, виставок, концертних програм та інших мистецьких акцій), які залишилися поза фокусом нагороди. 

«Враховуючи думки, висловлені представниками творчих цехів, голова Комітету звернувся до Президента України з проханням розглянути можливість доповнити існуючі номінації додатковим конкурсом «За внесок у перемогу». Ініціатива знайшла схвалення з боку Президента України під час зустрічі з діячами культури та мистецтва 9 березня 2023 р», – уточнив Юрій Макаров.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України