Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Perform Europe 2024: Україна є третьою за кількістю підтриманих проєктів за результатами конкурсу програми ЄС «Креативна Європа»

Події

Оголошено результати конкурсу програми ЄС «Креативна Європа» Perform Europe 2024. Україна є третьою за кількістю підтриманих проєктів.

В межах конкурсу було підтримано 42 проєкти з загальним обсягом грантового фінансування 2,1 мільйона євро. З них 8 — це проєкти де залучені українські організації та митці, а саме: Донецька обласна громадська організація творче об’єднання «Арлекіно», ГО «Сила Майбутнього», NURT, Тереза Яковина, Альона Каравай (Асортиментна Кімната), Асоціація танцювально-рухової терапії України, Українська платформа сучасного танцю та агенція «Прото Продукція».

Проєкти будуть втілені з липня 2024 року по листопад 2025 року. 63 художні роботи всіх дисциплін перформативного мистецтва будуть представлені в 40 країнах, які підтримуються програмою Creative Europe. Конкурс спрямований на підтримку гастрольної репрезентації творів перформативних мистецтв.

Загалом для участі в конкурсі було надіслано 435 заявок, серед яких 29 українських. Заявки були розглянуті 17 експертами, які відібрали найкращі з них, при цьому забезпечувався баланс з точки зору географії, різноманітних дисциплін перформативного мистецтва та пріоритетів конкурсу.

Відібрані проєкти порушують такі важливі теми, як: екологія, фемінізм, деколонізація, міграція та квір; втілюють пріоритети Perform Europe інноваційними та ефективними методами.

Цьогоріч, у фокусі будуть маргіналізовані та мало представлені спільноти, включно з: ромськими акторами, українською молоддю, людьми з сільських громад, секс-працівниками та акторськими трупами, що включать різні покоління. Кілька проєктів втілюватимуть вимушено переміщені митці з охоплених війною регіонів, підвищуючи обізнаність про конфлікти та зцілення травми, спричиненої війною.

Кожен проєкт отримає до €60 000 на реалізацію своїх ідей. Варто зазначити, що 13 % від загального фонду буде виділено на ідеї, що підтримують український сектор перформативного мистецтва.

Ознайомитись з проєктами-переможцями можна за посиланням.

Вас може зацікавити

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Народний музей Барської кераміки запрошує майстрів гончарного, образотворчого та фотомистецтва на резиденцію в місті Бар Вінницької області

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України

Відтепер традиція дзвонарства у Львові серед Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України