Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Перша леді Олена Зеленська взяла участь у 42-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО

Перша леді Олена Зеленська прибула до Франції, де як почесна гостя виступила на 42-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, яка проходить у паризькій Штаб-квартирі. 

Дивитись відео

Перша леді подякувала організації за те, що вони продовжують фіксувати кожен факт нападу на культурну спадщину України та нагадала про страшну статистику — 1700 обʼєктів культурної інфраструктури постраждало за ці півтора роки. Також вона попросила розширити присутність ЮНЕСКО в Україні, оскільки масштаби злочинів – неймовірні.

«Для нас всі вони не просто абстрактні пам’ятки. Це частина нас. Міста, які будували наші пращури, де росли ми, де ходять в школу наші діти», – підкреслила Перша леді.

В продовженні своєї промови вона додала, що те, що переживає Україна, не має бути лише нашою проблемою і закликала ще більше підтримувати Україну та українців, бо захист України нині і є захистом миру у світі.

«Просто сьогодні між варварством і цивілізацією опинилися ми і намагаємося захищати життя від знищення, від стирання. Щоб більше ніхто не втрачав ні історії, ні життя. Я закликаю вас ще більше підтримувати Україну, українців, які не починали цю війну, не хотіли її», – підсумувала перша леді України Олена Зеленська. 

Під час свого візиту до Франції дружина Президента також взяла участь у відкритті  «Української книжкової полички» в бібліотеці ЮНЕСКО у штаб-квартирі організації в Парижі.

«Можливо, фізично культура не може зупинити ракети. Але, доки народ має свою мову, свою літературу, свою правдиву історію, закарбовану в цій літературі, своє мистецтво та звичаї, цей народ вистоїть», — наголосила  Олена Зеленська.

Вас може зацікавити

Масштабна діджиталізація сфери – один з пріоритетів МКІП, – Анастасія Бондар

Масштабна діджиталізація сфери – один з пріоритетів МКІП, – Анастасія Бондар

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»

У Харкові на базі ХНАТОБ запрацював «Український АРТ ХАБ «Мистецька ФОРТЕЦЯ»