Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Перша психологічна допомога: В Дніпрі та Одесі пройшли тренінги для фахівців закладів мистецької освіти

18 серпня в Дніпрі та 21 серпня в Одесі відбулись одноденні безкоштовні тренінги з першої психологічної допомоги для фахівців закладів мистецької освіти.

Заходи відбуваються за ініціативи Міністерства культури та інформаційної політики України, Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти спільно з Українським Червоним Хрестом.

Навчання проводиться в рамках Всеукраїнської програми з ментального здоров’я “Ти як?” за ініціативи Першої леді України Олени Зеленської.

Тренінги допомагають:

  •  підвищити обізнаність викладачів про психічне здоров’я;
  •  удосконалити навички надання вчасної та ефективної допомоги;
  • створювати сприятливий клімат для психічного добробуту студентів та створювати безпечний простір під час навчального процесу;
  • засвоювати знання про те, як вчасно перенаправити до фахівця людину, яка знаходиться у стані дистресу, тобто не здатна сама емоційно впоратися з наслідками події;
  • сприяти розвитку культури турботи та підтримки як серед студентів, так і серед викладачів.

Проведення тренінгів планується й в інших містах України. Про це фахівців закладів мистецької освіти повідомлять завчасно.

У разі виникнення питань щодо організації тренінгів у навчальному закладі можна звертатись за електронною адресою: [email protected]

Нагадаємо, серія тренінгів з Першої психологічної допомоги проводиться Українським Червоним Хрестом в рамках проєкту «Підтримка психологічного здоров’я та психосоціальна підтримка переміщеного населення з України», що реалізується за підтримки Європейської комісії та Данського Червоного Хреста.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України