Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Під час святкування Колодія в Пирогові спалили опудало путіна

25 та 26 лютого у Національному музеї народної архітектури та побуту України відзначили «Колодія. Масницю». 

Переглянути фотоальбом

Колодій – суто українське свято, якому немає аналогів у інших народів. Традиційно у програмі: розповіді про традиції святкування, цікаві майстер-класи, зокрема хусткування, театралізовані сценки, тематичні пісні, танці, ігри, забави та смачні вареники, а також донати для ЗСУ. 

Одним з елементів гулянь на Колодія є спалення величезного опудала Зими, яке ще називають Марена. Воно символізує проводи холодів та початок Весни й нового життя. Цьогоріч такий обряд мав особливе значення. Так, учасники святкування спалили опудало з обличчям путіна, який і символізує суцільне зло та війну в Україні. 

«Було емоційно, натхненно, смачно, а головне – гуртом. Цей рік нас змінив і водночас згуртував», – йдеться у повідомленні музею. 

Також колектив Національного музею народної архітектури та побуту України вдячний всім, хто зміг завітати на свято й своїм прикладом показати наскільки українці єдині, сміливі та незалежні!

Гостей музею розважали: Фольклорний ансамбль народної пісні та танцю «Громиця», дитячі колективи «Веселад» й «Десняночка», народний аматорський фольклорний ансамбль «Помокляночка», фольклорний ансамбль «Початок», аматорський фольклорний колектив «Берегиня», фольклорний ансамбль «Червона калина»; народний ансамбль народних інструментів «Українські музики»; ансамбль української пісні «Джерело», фольклорний ансамбль «Берегиня» БК с. Музичні, зразковий дитячий ансамбль пісні і танцю «Яблуневий цвіт».

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону