Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Понад 1000 фахівців сфери культури та медіа взяли участь у вебінарах МКІП щодо Довідника безбар’єрності

Міністерство культури та інформаційної політики України протягом травня цього року провело цикл онлайн вебінарів «Довідник безбар’єрності та як ним користуватися» в рамках програми комунікативних заходів щодо політики безбар’єрності та недискримінації. 

«Перед нами усіма з кожним днем все більше постає нових життєвих викликів і потрібно розуміти: як правильно комунікувати один з одним, як взаємодіяти та як підтримати одне одного, незалежно від фізичних, психологічних чи інших особливостей. Через правильне використання термінів та уважне ставлення до спілкування ми будемо створювати середовище, де кожен та кожна почуватиме себе комфортно», – зазначила начальниця відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоров’я МКІП Леся Хемраєва.

Зустрічі відбулись з представниками бібліотек, мистецьких закладів вищої освіти, музеїв, заповідників, галерей, меморіальних комплексів, театрів, цирків, хорів, оркестрів, хореографічних колективів, медіа. 

Загалом у вебінарах взяли участь – понад 1000 учасників:

  • 524 фахівців бібліотек;
  • 125 представників закладів освіти;
  • 141 працівник музеїв, заповідників;
  • 60 представників театрів, цирків, хорів, оркестрів, хореографічних колективів;
  • 178 журналістів.

Експерткою вебінарів виступила Тетяна Касьян – укладачка «Довідника безбарʼєрності», виконавча директорка ГО «Точка опори ЮА».

Нагадаємо, цикл вебінарів «Довідник безбар’єрності та як ним користуватися» проходить в межах реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.

Ініціатива «Без бар’єрів» започаткована Першою Леді України Оленою Зеленською. Безбар’єрність – це загальний підхід до формування та імплементації державної політики для забезпечення безперешкодного доступу всіх груп населення до різних сфер життєдіяльності. 

«Довідник безбар’єрності» доступний за посиланням.

Ознайомитися з Методичними рекомендаціями з питань створення безбар’єрного простору в публічній бібліотеці можна за посиланням та Гайдом безбар’єрних подій за цим посиланням.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука