Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Портал «Поезія Вільних» зібрав 25 тисяч віршів про війну в Україні

Мистецтво

25 тисяч віршів на порталі «Поезія вільних» – це історії людей про те, як вони переживають агресивну війну росії проти України. Це особисті історії й відверті сповіді людей різного віку та професій різними мовами. Серед них: діти, військові, волонтери, люди, до яких у домівки прийшла війна. Українці пишуть вірші про свою любов до близьких, до рідної країни, а також про те, як самі змінилися під час війни. 

«У «Поезії вільних» з одного боку багато болю, страху, невизначеності. Та очевидна й тенденція – ми стаємо сильнішими. Все більше віршів наповнені надією, оптимізмом та очікуванням беззаперечної перемоги України. Також хочу відзначити, що з’явилося багато творів, де йдеться про єднання нації, взаємну допомогу, всеохопну любов до всього українського. Все це свідчить тільки про одне – ворогу не вдається задумане. росіяни не тільки не можуть перемогти на полі бою та знищити нашу ідентичність, а й навпаки, об’єднали українців, зробили безумовно патріотичними»,

– сказав Олександр Ткаченко, міністр культури та інформаційної політики України.  

Міністерство культури та інформаційної політики закликає всіх бажаючих і далі ділитись власною творчістю на порталі «Поезія вільних», адже мистецтво лікує, втамовує біль і смуток. Щоб додати свою поезію, достатньо заповнити форму на сайті. Після модерації, твори з’являться на порталі. Автори потра передбачили додавання творів «18+». Для їх перегляду необхідно підтвердити свій вік. У кожного відвідувача є можливість проголосувати за улюблені вірші. Для цього можна натиснути на «сердечко».

Нагадаємо, портал створено на початку березня 2022 року після повномасштабного вторгнення росії в Україну за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики та Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука