Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Посольство Італії передало МКІП музичні інструменти для Харківського музичного фахового коледжу, який постраждав від російських бомбардувань

Сьогодні, 27 травня, Посольство Італійської Республіки в Україні  передало Міністерству культури та інформаційної політики України два цифрових піаніно, тромбон, тубу та валторну. Ці музичні інструменти будуть передані до Харківського музичного фахового коледжу ім. Б. М. Лятошинського, який постраждав від російських бомбардувань.

Переглянути фотоальбом

Фото Антоніни Вишневської

Це стало можливим за сприяння Міністерства закордонних справ і міжнародного співробітництва Італійської Республіки, Посольства України в Італійській Республіці, муніципалітету Мілана, а також Міністерства культури та інформаційної політики України.

«Сьогодні ми є свідками співпраці на міждержавному рівні між Україною та Італією. Нині Уряд Італії, в особі шановного пана Посла, передає для української молоді інструменти, які важливі для того, щоб творити, збагачувати наш світ красою та набувати майстерності в музиці. Я маю задоволення подякувати всім дотичним. Адже ніколи не буває багато добра. І чим більше ми будемо сьогодні бачити такого прояву з боку наших партнерів, з боку наших європейських друзів, тим впевненіше ми будемо відчувати те, що ми є бажаними в європейській родині», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

«Для нас це символ солідарності Італії з Україною, жест підтримки від Італії. Наша солідарність виявляється також і в культурному секторі. Хотів би подякувати всім, хто був причетний до організації цього заходу», – сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Й. В. П’єр Франческо Дзадзо. 

Він також додав, що цей проєкт був ініційований італійською асоціацією 4 Elements AssociAction. Таким чином вона хотіла продемонструвати солідарність з Україною та, зокрема, Харківським музичним фаховим коледжем ім. Б. М. Лятошинського, що сильно постраждав від російських бомбардувань.

Головною героїнею та амбасадоркою проєкту є українська скрипалька Віра Литовченко. Про неї зняли документальний фільм, який представлятимуть на різноманітних культурних заходах, телеканалах, щоб продовжити збір коштів для Ліцею та сприяти почуттю відповідальності, до будь-якої форми мистецтва.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука

«Перед волею»: у Театрі Корифеїв відбулася всеукраїнська премʼєра вистави Євгена Лавренчука