Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Посилення інституційної спроможності реставраційної діяльності – один з пріоритетів державної політики у сфері культурної спадщини, – Ростислав Карандєєв

Сьогодні, 10 січня, т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв провів виїзну нараду в Національному науково-дослідному реставраційному центрі України. Йшлося про важливість реставраційної діяльності під час війни, виклики, пов’язані з руйнацією ворогом культурного надбання України, а також відновлення евакуйованих колекцій й передачу професійних тонкощів прийдешнім поколінням.

Переглянути фотоальбом

«Збереження та посилення інституційної спроможності реставраційної діяльності, а також масштабування осучасненого освітнього аспекту цієї сфери є наразі основним завданням і пріоритетом державної культурної політики. Це важлива частина охорони культурної спадщини, за яку Україна звитяжно бореться з ворогом», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Нагадаємо, Національний науково-дослідний реставраційний центр України – це провідний заклад у реставраційній галузі, заснований у 1938 році. Центр поєднує практичну реставрацію з науково-експериментальною роботою та співпрацює з музейними, науковими і спорідненими реставраційними міжнародними організаціями. 

Діяльність Центру охоплює реставрацію творів олійного живопису, темперного живопису, творів графіки, стародруків, рукописів, документів та фотографій, творів з металу, поліхромної скульптури та декоративного рельєфу, меблів та етнографічних предметів з дерева, творів з кераміки та скла, кам’яної та гіпсової скульптури, творів з тканини та шкіри. Це тонка, високохудожня діяльність, якій передують наукові біологічні, фізико-хімічні,  рентгенографічні дослідження. 

Серед учасників наради: т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв, Генеральний директор Національного науково-дослідного реставраційного центру України Світлана Стрєльнікова, заступник генерального директора з науково-реставраційної роботи Тетяна Бичко, директор Департаменту культурної спадщини Маряна Томин, начальник відділу з питань координації діяльності музеїв, облікової та фондової роботи Володимир Чорногор, начальник відділу координації закладів культури Департаменту культурної спадщини Ольга Рутковська; головний спеціаліст відділу координації закладів культури Департаменту культурної спадщини Михайло Копил.

Вас може зацікавити

МЕДІА-ТОЛОКА у Києві: українські медійники, блогери та креативники обговорили можливості для розвитку

МЕДІА-ТОЛОКА у Києві: українські медійники, блогери та креативники обговорили можливості для розвитку

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві