Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Працівники МКІП взяли участь у тренінгу з ментального здоров’я та подолання емоційного вигорання

Сьогодні, 20 лютого, у Міністерстві культури та інформаційної політики України відбувся тренінг «Ментальне здоров’я та подолання емоційного вигорання». Його провели спільно з Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олени Зеленської.

Переглянути фотоальбом

Через повномасштабну війну, постійні обстріли більшість та повітряні тривоги громадян України потребують підтримки ментального здоров’я. Це велика спільна робота в державі, яка покликана зберегти не просто ментальне здоров’я, а й додати стійкості українцям.

«Піклуватися про себе, своє ментальне здоров’я – це не лише абсолютно нормально, а й необхідно. Ми реалізуємо таку ж програму через бібліотеки. Працівники бібліотек проходитимуть навчання й отримають навички допомоги своїм відвідувачам та один одному. Зараз ми працюємо над тим, щоб включити навички психологічної підтримки в підготовку різних фахівців», – сказав т. в. о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв. 

Координаційний центр Кабінету Міністрів психічного здоров’я – це консультативно-дорадчий орган. Він працює на базі громадського об’єднання в тісній взаємодії з міжнародними партнерами. Фахівці центру з ментального здоров’я працюють над тим, аби українці могли краще себе почувати, зокрема, на робочому місці.

«Ми з вами постійно перебуваємо під тиском. Коли зранку пробуджуємось чи виходимо з укриття, то часто ставимо питання «Ти як?». Дуже важливо, щоб ми всі знали як і де отримати необхідну допомогу», – зазначила директорка з координації органів влади Координаційного центру з психічного здоров’я КМУ, радниця Прем’єр-міністра України Ірина Микичак. 

Вона відзначила наявність експертного потенціалу в Україні для допомоги з ментальним здоров’ям всім охочим. Станом на початок 2024 року в Україні навчання з проблем психологічного здоров’я пройшли 470 тисяч працівників різних сфер. У майбутньому це охоплення має тільки зростати, адже кожен має право на допомогу.

«Сьогодні ми маємо підтримувати один одного, бути ближчими. Усі проблеми, які є в кожного з нас, є нашими спільними проблемами. Я сподіваюсь, що сьогодні кожен та кожна, хоча б частково, почує відповіді на питання, які його турбують й зможемо надалі краще розуміти як підтримувати один одного», – сказала начальниця відділу політики безбар’єрності, гендерної рівності та ментального здоровʼя МКІП Леся Хемраєва.

Тренінг з працівниками МКІП провела експертка проєкту, фахівчиня з ментального здоров’я Анастасія Голотенко.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України