Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Представники МКІП взяли участь в обговоренні методології визначення Індексу ґендерної рівності в Україні

19 грудня відбувся круглий стіл «Вимірювання та комунікація ґендерної рівності: досвід ЄС в Україні», де представники МКІП ознайомились з напрацюваннями щодо адаптації методології Індексу ґендерної рівності (ІҐР) для України. 

Крім того, під час обговорення йшлося про можливості використання ґендерно дезагрегованих даних в інформаційних кампаніях на підтримку євроінтеграційних реформ та просування ґендерної рівності. 

«Наразі вже є методологія розробки Індексу ґендерної рівності для України. Тож працюємо, щоб в наступному році мати розрахований Індекс», – зазначила Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко.

Збирання та використання статистичних даних з розбивкою за ознакою статі – це важлива робота, яка наближає Україну до ЄС. Саме завдяки наявності такої статистики в країнах – членах ЄС формується Індекс Гендерної Рівності. 

Це відбулось завдяки проєкту «Мережа ґендерних аналітичних центрів: посилення спроможності задля розробки передових політик, оцінки впливу, стратегічної адвокації та сфокусованих комунікацій щодо політик», що реалізує Український Жіночий Фонд при підтримці Європейської Комісії спільно з Урядовою уповноваженою з питань гендерної політики, Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Державною службою статистики.

Обговорення стосувалось також наявного в Україні інформаційного забезпечення для розрахунку ІГР, наявних джерел даних, альтернативних джерел даних та можливостей застосування проксі показників.  Також говорили про можливості використання в Україні досвіду кампаній, спрямованих на захист прав жінок та впровадження ґендерної рівності в ЄС.

Вас може зацікавити

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: на Харківщині відбувся концерт брасс-квінтету Національної філармонії України

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону