Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Представники Національної історичної бібліотеки обговорили із німецькими видавцями питання співпраці

30 травня у Національній історичній бібліотеці України відбулась зустріч представників бібліотеки із засновниками німецького видавництва Friedrich Mauke Андре та Крістіна Штьор щодо актуальних питань подальшої співпраці.

Дивитись фотоальбом

Одним із напрямів діяльності видавництва Friedrich Mauke є популяризація українських письменників та переклад українських творів для німецькомовної читацької аудиторії. 

На початку року Андре Штьор ініціював стажування для фахівців відділу документів іноземними мовами Національної історичної бібліотеки України в Бібліотеці герцогині Анни Амалії місті Веймар (Німеччина). Професійний обмін досвідом сприяв подальшій співпраці з німецькими колегами.

Працівники Національної бібліотеки розповіли про історією створення та особливості діяльності єдиної в Україні історичної бібліотеки, а також продемонстрували цінні та рідкісні видання з бібліотечних фондів.

Під час зустрічі обговорювались актуальні питання взаємодії та подальшої співпраці українських та німецьких бібліотек, дискутували стосовно нагальних проблем діяльності українських бібліотек в умовах війни.

Андре та Крістіна Штьор подарували історичній бібліотеці німецькомовні видання, що були презентовані на цьогорічному Лейпцизькому книжковому ярмарку та особливо цінні видання з особистої бібліотеки.

Вас може зацікавити

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

Future Simple Hack: оголосили переможців другого EdTech-хакатону

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України

«Мистецька ФОРТЕЦЯ»: в рамках Українського АРТ ХАБу відбувся святковий концерт до Дня Конституції України