Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Представники влади, медіа та громадських організацій обговорили стан свободи слова в Україні в умовах агресії рф

3 квітня у Всесвітній день свободи преси в «Укрінформі» відбувся круглий стіл на тему «Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики», організований ГО «Інститут масової інформації» спільно з Міністерством культури та інформаційної політики України та міжнародними партнерами.

Під час заходу експерти міжнародних організацій, журналісти та представники органів державної влади обговорили сучасний стан свободи слова в Україні, зважаючи на триваюче збройне вторгнення рф, а також проблеми та виклики, з якими стикаються працівники медіа під час висвітлення війни в Україні.

На переконання заступника Міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Тараса Шевченка, протягом останнього року через російську агресію українські та іноземні журналісти ледь не найбільше в світі страждають від порушень прав під час виконання своїх обов’язків.

«На жаль, ми бачимо, що війна, яку розв’язала рф проти України, забрала життя і здоров’я дуже багатьох наших колег і фактично перетворила Україну в найгарячішу точку для діяльності журналістів та інших представників медіа професій. Для МКІП захист прав журналістів є важливим пріоритетом. І коли ми виписували спільно з держорганами Стратегію інформаційної безпеки, то виходили з логіки, що для демократичної країни інформбезпека не може бути лише про захист секретів чи таємниць. Це також гарантії прав журналістів, це відкритість інформації і тому одна із ключових цілей у стратегії інформбезпеки – саме про це», – наголосив Тарас Шевченко.

З нагоди Всесвітнього дня свободи преси заступник Міністра також закликав проявляти більше єдності та солідарності в медійному середовищі.

Вас може зацікавити

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

«Навчатися та вчитися за допомогою живої спадщини в Україні»: відбулась презентація проєкту та посібника ЮНЕСКО

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську 

Ростислав Карандєєв відвідав Державний історико-архітектурний заповідник у м. Святогірську