Підтримайте Україну — перекажіть гроші для ЗСУ

Програма «Духовне відновлення у Києво-Печерській лаврі» допомагає знайти моральну та духовну підтримку українським військовим

Програма «Духовне відновлення у Києво-Печерській лаврі», що діє при Національному заповіднику «Києво-Печерська лавра», була створена з метою надання моральної та духовної підтримки військовим та військовополоненим після найважчих випробувань війни.

У рамках програми учасники мали можливість ближче познайомитися з культурно-історичним простором Києво-Печерської лаври через спілкування з науковцями, істориками, археологами та іншими експертами, які ділилися своїм знанням і цікавими історіями. Також, в рамках програми, військові здійснювали молитви під керівництвом духовних наставників.

Першими учасниками програми стали представники військового медико-соціального центру «Циблі», який займається реабілітацією бійців після воєнних дій.

«Важливо орієнтувати цю програму на потреби та очікування військових, а духовна підтримка має стати необхідною складовою їхньої реабілітації. Місця, такі як Києво-Печерська лавра, де протягом тисячоліть люди молилися та знаходили спокій, є ідеальними для відновлення духовного стану військових», – сказав Максим Остапенко, в.о. генерального директора Національного заповідника «Києво-Печерська лавра».

Під час візиту до Заповідника військові під керівництвом лектора-екскурсовода Юлії Візир відвідали ключові пам’ятки Києво-Печерської лаври, зокрема печери та церкву Спаса на Берестові. У Митрополичому саду під керівництвом завідувача археологічного сектору Заповідника, к.і.н. Сергія Тараненка, було проведено лекцію-екскурсію з історії археологічних досліджень на території Лаври. Розкопки залишків склоробної майстерні XI-XII ст. та траси кам’яного муру ХІІ ст. вразили військових, і вони висловили свій інтерес до артефактів минулого, зауваживши: «Тепер ми розуміємо, за що ми воюємо».

Вас може зацікавити

МЕДІА-ТОЛОКА у Києві: українські медійники, блогери та креативники обговорили можливості для розвитку

МЕДІА-ТОЛОКА у Києві: українські медійники, блогери та креативники обговорили можливості для розвитку

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві

Україна представить стенд та літературну програму на Міжнародному книжковому ярмарку у Варшаві